Home » Stadig færre russiske og hviterussiske lastebiler prøver å kjøre inn i Latvia

Stadig færre russiske og hviterussiske lastebiler prøver å kjøre inn i Latvia

by Gunnar Garfors

Siden forbudet mot russiske og hviterussiske transportører som krysser grensen til EU (EU), prøver stadig færre lastebiler fra disse landene å kjøre inn i Latvia.

Innholdet fortsetter etter visning

reklame

Han bemerket at den første dagen sanksjonene trådte i kraft, forbød tollvesenet innkjøring av 152 lastebiler med russiske og hviterussiske bilskilt i Latvia, dagen etter falt antallet slike tilfeller til noen få dusin, men mandag april 11 prøvde de bare tre slike kjøretøyer for å krysse den latvisk-russiske eller latvisk-hviterussiske grensen.

Zukuls påpekte også at det er identifisert tilfeller når transportører frakter varer fra Latvia som det er forbudt å eksportere eller importere til Latvia. «Vi både snudde og hindret oss i å forlate landet. Det var dusinvis av slike saker,» sa han og la til at det var rundt 30 den første uken etter at sanksjonene trådte i kraft.

Det ble tidligere rapportert at som svar på den russiske invasjonen av Ukraina, har russiske og hviterussiske lasteskip vært blokkert siden lørdag 9. EU-sanksjoner sørger imidlertid for visse unntakstilfeller der lastebiler får krysse EU-grensen.

I tillegg pålegger sanksjonene importrestriksjoner på visse varer eksportert til eller med opprinnelse fra Russland, inkludert kull og annet fast fossilt brensel.

Begrensningen ble inkludert i den femte pakken med sanksjoner som svar på den russiske invasjonen av Ukraina.

You may also like

Leave a Comment