Home » Stadig flere russere flykter til Norge

Stadig flere russere flykter til Norge

by Gabriel Scott

Antall russere som kommer inn i Norge via den lille grenseovergangen ved Storskog nord i landet øker, opplyser norsk politi tirsdag. Ifølge media har dette sammenheng med den militære mobiliseringen som ble annonsert i Russland.

Vi analyserte dataene for de siste dagene og fant ut at antallet russere som har Schengen-visum har økt, med den største økningen registrert den siste uken – understreket i meldingen Solve Solheim, leder for migrasjonsavdelingen, Finnmark politi.

Mandag krysset 402 personer grensen ved Storskog, halvparten av dem russiske menn med visum for å komme inn i Schengen-området. 243 personer ankom fra Russland søndag.

Norsk fjernsyn NRK sendte en reportasje fra byen Kirkenes, nær grensen mellom Norge og Russland, hvor den snakket med russere som hevdet å ha flyktet fra president Vladimir Putins varslede militære mobilisering. Ifølge samtalepartnerne har prisene på bussbilletter fra Murmansk til Norge økt betydelig. For noen dager siden var transportkostnaden 600 euro, nå er den 1000 euro.

Storskoggrenseovergangen i 2015 passerte 5,5 tusen. Migranter fra Syria, Irak og Afghanistan som hovedsakelig brukte sykkel da dette punktet var stengt for fotgjengertrafikk. I 2016 reiste norske myndigheter et 200 meter høyt trådgjerde med en høyde på 3,5 meter ved denne kryssingen.

PAP/RO

You may also like

Leave a Comment