Home » Stadioner under bygging, men Qatar VM-sjef under ytterligere granskning – Reuters Sports News

Stadioner under bygging, men Qatar VM-sjef under ytterligere granskning – Reuters Sports News

by Peter Østbye

Et dusin år med Qatar som forsvarer sin kvalifikasjon til å være vertskap for verdensmesterskapet, kan irritere Hassan Al-Thawadi over den varige glansen av den granske og anklagende snarere enn den feirende tonen.

Til tider, gitt dens betydning, ser Al-Thawadi ut til å være ansiktet – til og med lederen – til denne Persiabukta-nasjonen. Som leder av budet og nå generalsekretær for organisasjonskomiteen, har Al-Thawadi rettighetsgrupper, protesterende fotballforbund og fans over hele verden å svare på.

Svarene beroliger ikke alltid de som er forferdet over situasjonen til migrantarbeidere, hvis lavtlønnede arbeidskraft ikke bare har blitt brukt til å bygge stadioner, men også Qatars bredere infrastruktur utover direkte provisjon.» «Al-Thawadi.

Men det er endringene i arbeidsforhold og rettigheter i landet som Al-Thawadi prøver å fremheve på tampen av VM-trekningen når finalistene får vite hvem og hvor de skal spille i november.

«Menneskelig lidelse er en tragedie. Så enkelt er det, sa Al-Thawadi i et intervju med The Associated Press torsdag. VM-resultat.

Og likevel var endringer i arbeidslovgivningen ikke en del av Qatars offentlige bud. De kom de siste årene og ikke i forkant av byggingen av de åtte nye stadionene som trengs etter at avstemningen startet i 2010 etter press fra grupper som Amnesty International.

«Vi visste at dette verdensmesterskapet ville være en akselerator,» sa han, «og hjelpe regjeringen med å gjøre den endringen. »

Disse inkluderer innføringen av en minstelønn og avviklingen av «kafala»-sponsorsystemet som binder arbeidere til sin arbeidsgiver. Håndhevelse over hele Qatar er utfordringen, spesielt ettersom etterforskere fokuserer på byggeplasser langt unna de åtte fullførte VM-stadionene.

Al-Thawadi ser på Qatar som en «benchmark» – spesielt når det gjelder mer restriktiv arbeidspraksis som vedvarer andre steder i Gulfen – og merker seg hvordan noen av de «tøffeste kritikerne» nå jobber med dem.

«Ingen aksepterer noen form for lidelse, og vi gjør vårt for å sikre at det ikke skjer,» sa han. «Jeg jobber veldig hardt, og vi er veldig fast bestemt på at disse fremskrittene de siste 12 årene vil fortsette og være bærekraftige utover 2022. »

Men Al-Thawadi gikk videre fra intervjuet til FIFA-kongressen, der presidenten for Norges fotballforbund, Lise Klaveness, fordømte frihetene og sikkerheten som ble nektet arbeidere og mangelen på LHBTQ+-beskyttelse i Qatar.

Al-Thawadi var opprørt og svarte at Klaveness ikke hadde forsøkt å kontakte ham. Det er et tegn på hvor irritert Al-Thawadi kan være over å måtte rettferdiggjøre Qatar som Midtøstens ledende VM-verter.

«VM er en mulighet for alle til å komme og forstå forskjellige mennesker med ulik bakgrunn og forskjellige verdier,» sa Al-Thawadi. «Vi er ikke nødvendigvis alltid… enige om alt… men det i seg selv bør respekteres. og akseptert.

«Det vi sier er det vi tilbyr dem, et trygt verdensmesterskap, et innbydende verdensmesterskap for alle. Og det er en mulighet for alle til å sette seg ned og bygge relasjoner. »

Al-Thawadi håper folk vil lytte, selv om de ikke er fornøyd med svarene eller Qatar-lovene.

«Folk er veldig raske til å dømme,» sa han. «Veldig rask og veldig sikker i sin vurdering om de har all informasjonen eller ikke. »

Les de siste IPL 2022-nyhetene, siste nyheter og liveoppdateringer her.

You may also like

Leave a Comment