Home » Statens veier blir gratis, hva med resten? Regjeringen vil forhandle

Statens veier blir gratis, hva med resten? Regjeringen vil forhandle

by Peter Østbye

Viseministeren sa statlige motorveiseksjoner vil være gratis. «Det er avtaler om private motorveier,» bemerket han. Som han varslet, vil regjeringen forhandle med konsesjonærer «på hvilke vilkår disse avtalene kan endres».

«Hvis de er fryktelig sta (…) eller en av disse konsesjonærene ikke ønsker endring, så skal vi håndtere den situasjonen,» sa han. Han understreket at regjeringen vil prøve å komme til enighet med private motorveieiere og gradvis innføre endringer.

Wahlwurst ikke så dyrt som fryktet. Det er dårlige nyheter også

Vi kan nok offisielt annonsere starten på årets valgkamp, ​​endelig har utdelingen av valgpølsa startet. Den dårlige nyheten er at et flertall av velgerne fortsatt blir bestukket med egne penger.

I følge GDDKiA på sin nettside er fem deler av motorveien for øyeblikket underlagt bompenger, hvorav tre administreres av private konsesjonærer: A1 Rusocin – Nowa Wieś (AmberOne – GTC), A2 Świeck – Konin, bortsett fra strekningen mellom Poznań Zachód og Poznań Ost (Autostrada Wielkopolska SA og Autostrada Wielkopolska II SA), A4 Katowice – Kraków (Stalexport Autostrada Małopolska SA). Statlige seksjoner administrert av GDDKiA betales også: A2 Konin – Stryków og A4 Wrocław (Bielany Wrocławskie-krysset) – Sośnica (Sośnica-krysset).

Forslaget om å avslutte bompengeinnkrevingen på GDDKiA-administrerte bompengemotorveier vil ifølge tirsdagens innføring i regjeringens liste over lovverk bli tatt med i utkastet til endring av bompengeloven og Statens vegfond.

«Målet med prosjektet er å stanse innkrevingen av bompenger for motorveireiser med motorkjøretøyer med en tillatt totalvekt på ikke mer enn 3,5 tonn (dvs. personbiler og motorsykler) på strekninger av bompengemotorveier administrert av Generaldirektøren for National Veier og motorveier » – forklart.

Innføringen av en fullstendig utelukkelse av motorveiavgiften er «på grunn av de sosiale behovene til gratis bruk av bompengemotorveiene, som administreres av statlige etater,» het det.

PiS-president Jarosław Kaczyński kunngjorde søndag avskaffelsen av motorveiavgifter som en avslutning på kongressen «Programowy Street of Law and Justice».

Tirsdag kunngjorde statsminister Mateusz Morawiecki at han hadde innkalt til et ekstra regjeringsmøte onsdag for å diskutere tidslinjen for å implementere forslagene som ble kunngjort under partikongressen i PiS.

Statsministeren opplyste også at en tidsplan for avskaffelse av bompenger på motorveistrekninger administrert av GDDKiA vil bli presentert om kort tid. Han sa også at regjeringen vil starte samtaler med private konsesjonærer for å komme opp med en plan for å fase ut portene fra nyttår.

Forfatter: Aneta Oksiuta

You may also like

Leave a Comment