Home » Statsminister E. Solberg er mistenkt for manglende overholdelse av karantenerestriksjoner

Statsminister E. Solberg er mistenkt for manglende overholdelse av karantenerestriksjoner

by Thure Lindhardt

Torsdag meldte allmennkringkasteren NRK at E. Solberg hadde møtt familiemedlemmer i det norske alpinanlegget Yale i slutten av februar i anledning hans 60-årsdag, brutt karantenerestriksjoner og ikke fulgt anbefalinger.

– Ifølge opplysninger i media og statsministerens egne uttalelser har politiet startet etterforskning av påståtte brudd på reglene om smittsomme sykdommer, sier landets politi.

– Denne saken etterforskes av statsadvokatembetet med tanke på en mulig rettslig sanksjon, heter det i rapporten.

Torsdag kveld la Solberg ut en unnskyldningsmelding på sin Facebook-konto.

«Jeg beklager at familien min og jeg ikke respekterte restriksjonene [koronaviruso] – Det burde det ikke vært. Selvfølgelig måtte vi følge alle anbefalingene som jeg spurte, «skrev hun i innlegget.

«Fremfor alt tenker jeg på alle som måtte avlyse hendelsene de ventet på: bursdager med klassekamerater, ferier med venner eller noe [jiems] viktig, la hun til.

«Jeg forstår de som er sinte eller frustrerte. Jeg gjorde en feil og vil være det [atsiprašyti]Solberg skrev også.

«Reuters» / «Scanpix» nuotr./Erna Solberg

I tillegg til juridiske bekymringer kan hendelsen i forkant av valget i september også få konsekvenser for regjeringssjefens politiske karriere.

25. februar spiste 13 medlemmer av familien til E. Solberg i restauranten – i tillegg til E. Solberg selv, som måtte legges inn på sykehus på grunn av synshemming. Dette arrangementet brøt med reglene som tillater opptil 10 personer å delta på et privat arrangement.

Dagen etter brøt E. Solberg og familien nok en anbefaling – 14 personer samlet seg i leiligheten deres for å spise sushi.

Nyheten utløste umiddelbart sinne på sosiale medier og flere tilbød seg å trekke seg.

«Hvis PRIME PRIME, som har mange rådgivere, ikke kan forstå reglene, er det HELT ulogisk å forvente av en normal person», skrev en indignert forbruker på Twitter.

You may also like

Leave a Comment