Home » Statsministeren gikk til angrep på nordmennene. Han traff gjerdet som en kule

Statsministeren gikk til angrep på nordmennene. Han traff gjerdet som en kule

by Gunnar Garfors

Statsminister Mateusz Morawieckis tale lørdag under den nasjonale ungdomsdialogkongressen ble godt mottatt. Den polske lederen bestemte seg for å kritisere nordmenn for å tjene mer penger på salg av deres fossile brensler som følge av krigen. Statsministeren forklarte at et alternativ til polsk gruvedrift er for eksempel å importere gass fra Norge, som er ekstremt dyrt, og Dette landet tjener overdreven profitt og «benytter» til og med situasjonen «etter krigen forårsaket av Putin».«.

– Du bør dele det umiddelbart – argumenterte Mateusz Morawiecki.

Statsministerens ord vakte raskt kritikk, blant annet fra Marek Belka, nåværende MEP for Civic Coalition og tidligere NBP-president.

Statsministerens posisjon forsvares imidlertid av statskassen. I en uttalelse sendt til PAP hevder finansminister Magdalena Rzeczkowska at «det er riktig tidspunkt å snakke høyt om solidaritetsskatten i land som tjener over gjennomsnittet på salg av energiressurser til støtte for Ukraina».

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Se også: Den kontroversielle ambassadøren blir i Polen? Utenriksdepartementets svar

Finansdepartementet melder også at Norge, ifølge informasjon fra euroactiv.com-portalen, med henvisning til beregningene til Nordea Bank-analytikere, kan Økning i inntektene fra salg av gass og olje med 150 milliarder euro.

Polen drar mest nytte av de norske midlene

Ved å be Norge dele overskuddet, har regjeringen glemt at dette landet allerede gjør det. På slutten av fjoråret kunngjorde det polske byrået for forretningsutvikling at Polen er den største mottakeren av norske midler ikke-refunderbar økonomisk støtte som Norge har gitt til land som har sluttet seg til Den europeiske union (EU) siden 2004. Støtten er rettet mot mikro, små og mellomstore bedrifter Drift og gjennomføring av prosjekter i vårt land. Medfinansieringen kan brukes til utvikling og implementering av innovative teknologier og produkter.

For eksempel viser ordføreren i Mińsk Mazowiecki, Marcin Jakubowski, til hjelp fra nordmennene.

For eksempel er en av mottakerne av de norske midlene Stiftelsen for utvikling av Warmia og Mazury. 300 tusen PLN vil bli brukt Et tverrgenerasjonsrehabiliterings- og didaktisk senter med psykologisk omsorg og didaktiske aktiviteter rettet først og fremst mot barn og unge med nevrologiske og psykiske lidelser og sanseintegrasjonsforstyrrelser. Pengene ble også brukt til behandling av geriatriske pasienter eller til industribedrifter.

Ekspert: Verbalt angrep på regjeringens genetiske kode

Ifølge statsministeren foreligger det allerede en kommentar fra Norge. Det sier statssekretær i UD, Eivind Vad Petersson, sitert av nrk.no Norsk økonomi og forbrukere merker også effekten av høyere strøm- og bensinpriser. men Norge bidro betydelig til støtten til Ukraina.

Det sa eksperten Jørn Holm Hansen, også sitert av den norske portalen, som kjenner Polen godt «genetisk kode«Denne polske regjeringen består i å utføre et verbalt angrep på andre land.

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment