Home » Stavgang-ruter i Kuyavian-Pommern-provinsen. Hvor du skal dra i helgen 1.-2. juli: de 3 beste rutene

Stavgang-ruter i Kuyavian-Pommern-provinsen. Hvor du skal dra i helgen 1.-2. juli: de 3 beste rutene

by Erlend Loe

Stavgang i Kujawsko-Pomorskie-provinsen kan dyrkes nesten hvor som helst. Vi anbefaler deg imidlertid å velge stier som er testet av andre sportsentusiaster. I samarbeid med Traseo presenterer vi 3 velprøvde stavgangeruter i provinsen. Kuyavian-Pomeranian. Hver helg presenterer vi et nytt utvalg av turstier. Se hva vi har forberedt til helgen.

Nordic walking stier i Kuyavian-Pomeranian provinsen

Hvilke stavgangeruter i Kujawsko-Pomorskie-provinsen er populære blant innbyggerne? Vi vet allerede.

Traseo er en applikasjon som lar hvem som helst spore og dele ruten sin. I samarbeid med Traseo har vi utarbeidet tre populære stavgang-ruter i provinsen for deg. Kuyavian-Pomeranian. Velg det beste for deg.

Finn ut om været før du reiser.

 • Utgangspunkt: Sepolno Krajeńskie
 • Vanskelighetsgrad: 1,0
 • Distanse: 25,33 km
 • Vandringens varighet: 6 timer og 36 minutter
 • Høyde: 49 m
 • Sum stigninger: 370 m
 • Sum av nedstigninger: 365 moh

Ruten for stavgang-entusiaster anbefales av GR3miasto

Hovedmålet for vår siste fottur var Lame Valley. Det ligger i Przymuszewo Forestry i Zaborski Landscape Park. Den er preget av en ekstremt attraktiv natur med mange sjeldne, vernede planter. Landskapet kompletteres av krystallklare innsjøer og den buktende Kulava-elven. Hvis du vil utforske dette fantastiske stedet, kan du starte ruten i landsbyen Laska. Vi har imidlertid forbedret den med noen ekstra attraksjoner, inkludert vakre lobelia-innsjøer.

Naturreservat «Dolina Kulawy»:

For å bli kjent med den vakre naturen i naturreservatet brukte vi den pedagogiske stien som er merket i området. På den ene siden av elva går den over en ganske bred marksti, på den andre siden over en lite brukt skogssti, som absolutt kan være et hinder om man vil være ute og gå med barn i barnevogn. Det er også en gangvei i tre underveis som snor seg gjennom torvmyrene. Det er også et overbygd skur og benker i enden, et flott sted for en piknik. På den merkede naturstien kan du se nærmere på hele vanningssystemet til de lokale torvmyrene og utvide kunnskapen om fredete planter.

Lobelia Lakes:

Av alle lobelia-innsjøer som forekommer i vårt land, er 95% i Pommern. I tillegg til Polen finnes det også innsjøer av denne typen i Europa i Norge, Finland, Danmark og Skottland. De ligger i huler; lukkede, naturlige vannmagasiner var tidligere omgitt av furuskog, eikeskog og bøkeskog. Karakteristiske trekk ved lobelia-innsjøer er: sur reaksjon, liten mengde salt, mangel på mat, gjennomsiktig vann og sandbunn. Disse reservoarene skylder navnet sitt til den beskyttede Lobelia-sjøen, og det er grunnen til at bading er forbudt i de fleste av disse innsjøene. Om sommeren – med en skyfri himmel og tilsvarende lysbrytning – har vannet i disse innsjøene en vakker nyanse av turkis. På turen vår så vi innsjøene Nawionek og Piecki. Vi nådde dem via de lokale naturstiene som er merket i området og via Zaborski-turstien.
navigere


 • Utgangspunkt: Sepolno Krajeńskie
 • Vanskelighetsgrad: 2,0
 • Distanse: 20,45 km
 • Vandringens varighet: 5 timer og 5 minutter
 • Høyde: 121 m
 • Sum stigninger: 1.152 moh
 • Totalt utforkjøringer: 1.157 moh

GR3miasto anbefaler denne ruten for marsjen

Wdzydze Landskapspark er et ganske omfattende og samtidig variert område med vakre eviggrønne skoger, mellom dem er det mange pittoreske innsjøer og elver. Det er en flott retning for turismen, spesielt i overgangsperioden når det er grått, kjedelig og dystert. Bory Tucholskie, som vi var i stand til å utforske til fots, er en fantastisk region for alle typer turisme, ikke bare fotturer. I våre tidligere rapporter har vi beskrevet mange sykkel- og kajakkruter i disse ekstremt interessante regionene.

Vanligvis starter vi turene våre i Wdzydze Kiszewskie, men denne gangen startet og endte turen i en liten landsby – Czarlina. Det ligger på motsatt side av Jelenie Lake, som skiller de to byene med en ganske smal kanal.

Det første målet for turen vår var en pittoresk odde hvorfra man kan observere det såkalte korset av Wdzydze-innsjøene. I nord ligger den allerede nevnte Jelenie-sjøen, og i sør er det største av de lokale reservoarene – Wdzydze-sjøen. På motsatt bredd er det et utkikkstårn og høyere opp er det en vakker utsikt over innsjøen Gołuń. Fortryllet av den vakre utsikten unner vi oss en liten hvil ved bredden av innsjøen. Siden solen skinner den dagen, har vi ikke hastverk med å komme noen vei.

Etter en kort hvil legger vi av gårde mot Osada Rybacka, hvor vi krysser en trebro til den andre siden av elven Wda. Litt lenger renner elven ut i Radolnesjøen. Vi fortsetter reisen mens vi holder oss ved bredden av innsjøen, fordi målet vårt er et pittoresk odde kalt Gąsior. Selv om det ikke er noen vei som fører til bredden av innsjøen på noen av kartene, kan vi forsikre deg om at dette faktisk er en smal sti perfekt for en spasertur. Vi stopper på odden for en ny frokost. Smørbrød, frukt og noe søtt er på vei, hver helt etter din egen smak og lyst.

Vi fortsetter med tilfredshet. Vi sier farvel til det enorme reservoaret til den såkalte Vi kjører langs Kashubian Sea og stuper inn i villmarken i de eviggrønne skogene i Wdzydze Landscape Park. Lekre farger blir supplert med tørre lyngbed etter vinteren – vi kommer tilbake når de blomstrer i september! Vi går blant bartrær i retning Lipno- og Lipionkosjøene, som domineres av utsiktsplattformen. Den mindre innsjøen er fortsatt dekket med is, den større er i ferd med å springe ut. Mens vi beundrer den fantastiske utsikten, skal vi ha en ny piknik. Fra ryggsekkene får vi tilberedt delikatessene hjemme igjen. Det er også te eller kaffe fra en termosflaske, så det er vanskelig å komme noen vei.

De neste kilometerne fører gjennom flere åpne områder ved innsjøene Słupino og Słupinko. Her og der må man imidlertid ta en omvei, da det viser seg at mange gårder og private eiendommer når inn til land, hvor det ikke er gjennomfart. Vakker utsikt over buktningene av Wda-elven venter på oss bak Smolarnia – dette er siste etappe av reisen vår.

Vi kommer nok tilbake hit mer enn én gang, for Wdzydzki-landskapsparken er vakker når som helst på året, og Tri-City er bare en times kjøretur unna.
navigere


Dette kan være nyttig for stavgang

🌲🌤️ Stavgang rute: vakten

 • Utgangspunkt: Brodnica
 • Vanskelighetsgrad: 1,0
 • Distanse: 10,02 km
 • Vandringens varighet: 2 timer og 19 minutter
 • Høyde: 80 m
 • Sum stigninger: 737 moh
 • Sum av nedstigninger: 702 moh

For stavgang-entusiaster anbefaler Wojciechtypa ruten

En runde rundt sjøen på slutten av en kjølig mai-helg. vakten.
navigere

Hvordan blir været?

Traseo.pl er en portal og gratis mobilapplikasjon for enheter som kjører Android- eller iOS-systemer. Her finner du over 200 000 ruter! Du kan ta opp dine egne spor mens du kjører eller følge rutene til andre brukere. Se etter reiseinspirasjon.

Ta bilder, legg til beskrivelser og send deretter den lagrede ruten til Traseo.pl. Du kan fortsette å redigere ruten. Du kan også dele den med andre Traseo-brukere eller holde den privat bare for deg selv. Oppdag alle Traseo-mulighetene, installer applikasjonen og gå på veien!

Er det verdt å gå stavgang?

Stavgang er en sport som kan utøves av nesten alle. Derfor velger mange stavgang. Det er fordeler hvis vi husker riktig teknikk. Å trene i denne sporten kan hjelpe deg å gå ned i vekt. Nordic Walking er en aktivitet som sjelden fører til skader, noe som gjør den egnet for folk i alle aldre. Det viktigste er å huske riktig teknikk og kjøp av godt utstyr. Velvalgte pinner vil hjelpe deg med å opprettholde riktig teknikk. Det er best å velge stavgangstaver og ikke kjøpe turstaver. De er forskjellige i struktur. Vi kan finne 3 typer stavgangstaver:

 • aluminiumsstenger
 • glassfiberstenger
 • karbonfiberstenger

Det er verdt å ta hensyn til vekten på pinnene vi velger. Stolper bør også ha godt profilerte håndtak og stropper. Vi kan velge modeller med justerbar lengde eller kjøpe de som er valgt i henhold til vår høyde. Høyden på stokkene velges riktig når albuen er i rett vinkel når stokkene holdes oppreist.

Å gå med staver avlaster kne-, hofte- og ankelledd. Det er derfor denne sporten passer for folk i alle aldre. Skaderisikoen er ubetydelig, sporten i seg selv er morsom og kan utøves nesten hvor som helst.

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

You may also like

Leave a Comment