Home » Stawigudiada 2022. Den berømte …

Stawigudiada 2022. Den berømte …

by Erlend Loe


Fjorårets utgave av Stawigudiada
Foto Boguslaw Masłowiecka

Også i år finner samfunnsfestivalen Stawigudiada 2022 sted for 28. gang. Kjente og populære stjerner fra den polske musikkscenen vil stå på scenen igjen.

Lørdag 16. juli vil Stawiguda Sports Stadium være vertskap for den 28. Stawigudiada 2022 kommunale festival, arrangert av det kommunale kultursenteret siden 1994. I år vil også kjente band være med.


Oskar Jensen blir den første som opptrer, akkompagnert av bandet Aerostones, som skal ha covers av de mest populære rockelåtene. Sangeren er fra showet «Syng sammen. All together now» i Polsat, Eurovision 2018, 2021 og «Szansy na Sukces».


Da blir publikum underholdt av Mariusz Jarosiński, dette er M. Jays formasjon. I sitt arbeid kombinerer artisten moderne elementer av populærmusikk med en sterk disco-lyd. Hits som «Badabim Badabam», «Don’t go crazy», «Yahooo», «Disco San Francisco» og «Summer Calls Us» gjorde det mulig. Sangene og musikkvideoene hans sendes av alle disco-danseradio- og TV-stasjoner.


Når solen går ned, er det tid for stjernekonserten, og det blir en gruppe som på repertoaret kun har fremført uforglemmelige hits med full profesjonalitet, det vil si «De Mono» – et polsk pop-rock-band . Etablert i 1984, var det populært på slutten av 1980-tallet og første halvdel av 1990-tallet. Gruppen gir konserter i Polen og i utlandet (inkludert USA, Norge og Tyskland). Bandet ble dannet av gitarist Marek Kościkiewicz, bassist Piotr Kubiaczyk og trommeslager Dariusz Krupicz under navnet «Mono». Tre år senere utkrystalliserte besetningen seg – bandet, som ble omdøpt til «De Mono», ble supplert med gitarist Jacek Perkowski, saksofonist Robert Chojnacki og sangeren Andrzej Krzywy. I april 2021 ga de ut et album med tittelen OsieckY som de promoterte med sin egen gjengivelse av Seweryn Krajewskis hit Uciekaj my heart.


Olsztyn.com.pl er mediebeskytter for arrangementet.


Les også:


Stawigudiada 2021. Blant andre sto Stachursky på scenen [ZDJĘCIA]


Stawigudiada 2019. En rekke attraksjoner i kommunen ved Olsztyn [ZDJĘCIA]

2147382000

You may also like

Leave a Comment