Home » Sterke rivaler til polske ishockeyspillere – Polsat Sport

Sterke rivaler til polske ishockeyspillere – Polsat Sport

by Erlend Loe

«De hvit-røde» ble først kjent med motstanderne, som de må konkurrere med neste år i Elite-VM i Tsjekkia. Det er mulig Robert Kalabers spillere møter alle medaljevinnerne fra årets turnering i Tammerfors og Riga i gruppespillet.

Verdensmesterskapet i ishockey, som arrangeres i Finland og Latvia, har nettopp gått inn i den avgjørende fasen. Semifinalene, kampen om tredjeplassen og finalen gjenstår. Canada møter Latvia i lørdagens semifinale, mens USA møter Tyskland. Etter disse møtene vil vi kjenne parene som skal spille om bronsemedaljen og konkurrere i den store finalen.

SE OGSÅ: Mariusz Czerkawski: Det er en sjanse for at vi kan holde oss i eliten

Neste års Elite-VM i ishockey arrangeres i Praha og Ostrava. Blant de seksten deltakerne vil også være det polske landslaget, som sist konkurrerte på dette nivået i 2002. Det er uoffisielt kjent at «Biało-Czerwoni» skal spille gruppespillene sine i Ostrava.

Inndelingen i to grupper er basert på gjeldende rangering av Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF). Våre motstandere vil være representantene for Canada eller Finland, samt Sverige, Tyskland, Slovakia, Latvia, Frankrike og Kasakhstan.

Den andre gruppen, som spiller sine kamper i Praha, inkluderer lag fra Canada eller Finland, samt USA, Sveits, Tsjekkia, Danmark, Norge, Østerrike og Storbritannia.

Verten har rett til å bytte lag som er på samme rangering i begge grupper. Dette er hovedsakelig knyttet til logistikkspørsmål. Og slik er det for eksempel mulig at Kasakhstan spiller i Praha fordi det har bedre flyforbindelser dit, og at Østerrike bytter til Ostrava. Tyskerne ville også vært bedre å spille i Praha, men sveitserne er også i denne situasjonen, så en slik endring er ikke så åpenbar her.

– Uansett hvem vi spiller mot, vil de definitivt være veldig sterke konkurrenter for oss – treneren for det polske landslaget Robert Kalaber vurderte sine potensielle motstandere.

– Det ville vært hyggelig å møte noen fra utlandet fordi det ville vært en fin mulighet for oss å konkurrere mot et lag som består av spillere som spiller i NHL-ligaen. Vi drar til dette mesterskapet for å få verdifull erfaring og vårt hovedmål vil være å holde oss i eliten. Vi vil gjerne spille våre kamper i Ostrava fordi de polske fansen er veldig nærme her og deres støtte til disse kampene vil være veldig viktig for oss.

Elite-VM i ishockey arrangeres i Tsjekkia fra 10. til 26. mai 2024. Direktesendinger på Telewizja Polsat sportskanaler.

You may also like

Leave a Comment