Home » Storbritannia og Norge øker samarbeidet og tilbyr støtte

Storbritannia og Norge øker samarbeidet og tilbyr støtte

by Gabriel Scott

Statsministrene diskuterte sikkerhetssituasjonen i Nord-Europa og Boris Johnson oppdaterte en gjest fra Norge om besøkene til Finland og Sverige denne uken.

«Begge ledere understreket sin fulle støtte til de nordiske partnernes suverene beslutning om å øke deres sikkerhet», heter det i uttalelsen, med henvisning til Finlands og Sveriges planer om å slutte seg til den nordatlantiske alliansen.

«Statsministrene Johnson og Store var enige om at verken NATO eller Norden utgjorde en trussel og at den langsiktige politikken Langt nord, lavspent det har brakt tiår med stabilitet og velstand til dette området,» la han til.

I denne forbindelse understreket de at Putins barbariske invasjon av Ukraina og fiendtlighet mot nabolandene var fullstendig uberettiget og viste seg å være en grov feilberegning. Boris Johnson har ønsket velkommen Norges forsvarsstøtte til Ukraina de siste ukene, og lederne har blitt enige om å samarbeide for å gi Ukrainas væpnede styrker sårt tiltrengt trening og utstyr.

De ble også enige om at NATO-allierte må støtte Ukraina politisk ved å vedta en enhetlig tilnærming.

Lederne diskuterte også det presserende behovet for å øke tilgangen på bærekraftig energi.

Etter møtet signerte Johnson og Store en ny felles erklæring om anglo-norske forhold, som den norske statsministeren sa vil bety at Norge samarbeider mer med Storbritannia enn med noe annet land i verden.

Gov.uk / Adriana C.

You may also like

Leave a Comment