Home » Storbritannia signerer handelsavtaler med Norge, Island og Liechtenstein – EURACTIV.com

Storbritannia signerer handelsavtaler med Norge, Island og Liechtenstein – EURACTIV.com

by Thure Lindhardt

Den britiske regjeringen sa at de signerte en frihandelsavtale med Norge, Island og Liechtenstein torsdag (8. juli), den siste handelsavtalen etter Brexit. Signeringen av avtalen torsdag følger en prinsippavtale som de fire landene inngikk i forrige måned.

Avtalen vil hjelpe sektorer som digitale, finansielle og profesjonelle forretningstjenester og lavere tariffer på eksport fra Storbritannia og styrke et handelsforhold verdt 21,6 milliarder pund i fjor, sa handelsdepartementet i en uttalelse.

« Norge, Island og Liechtenstein har gått lenger med oss ​​enn noen annen FTA-partner, inkludert innføring av banebrytende nye digitale avtaler for å lette handel over landegrensene.sa den britiske ministeren for internasjonal handel Ranil Jayawardena.

Storbritannia er Norges største handelspartner utenfor EU, og målt i total handel er denne avtalen viktigere for Norge og Island enn for Storbritannia.

Men siden London ikke lenger er en del av den felles europeiske fiskeripolitikken, må de forhandle direkte med Oslo og de britiske fiskeflåtene er opptatt av å få tilgang til landets subarktiske hav.

You may also like

Leave a Comment