Forhandlerne til den største sittende fagforeningen SAG-AFTRA (som forener over 160 000 mennesker – red.) var nesten enstemmige – De anbefalte streik etter at samtalene med plateselskapene kollapset. Kravene til skuespillerne er nesten identiske med manusforfatterne til WGA-forbundene. Produsentene ønsker en økning i grunnlønnen og de såkalte restlønnene, det vil si utbetalinger fra overskudd fra salg av filmer, serier osv. på strømmetjenester. I tillegg forventer de vissheten om at de ikke vil bli erstattet av kunstig intelligens.
Se også: Slik ser innsiden av den store manusforfatterstreiken i Hollywood ut. «Netflix! Du knuste det, fiks det nå»
avbrytelse av samtalene
Skuespillerinne Fran Drescher, direktør for SAG-AFTRA, sa at studioets holdning til skuespillerne under forhandlinger var «støtende og respektløs.»
«Med mindre de forhandler i god tro, kan vi ikke komme til enighet,» la hun til.
Som svar sa Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP), representert av Netflix, eller Walt Disney Co., at det var «dypt skuffet» over at selskapet hadde brutt forhandlingene da det foreslo «historiske lønnsøkninger» og » et banebrytende forslag til kunstig intelligens som beskytter skuespillernes digitale bilder.» Aktører frykter imidlertid at deres digitale bilder vil bli brukt uten deres samtykke eller passende kompensasjon.
Slik har det ikke vært på 60 år
Det har ikke vært en samtidig streik fra forfattere og skuespillere i Hollywood siden 1960-tallet. Som Reuters påpeker, er de fleste kvelds-TV-programmer i dag repriser drevet av protester fra forfattere. Involvering av aktører i protestaksjonen kan bety at filmstudioer må slutte å jobbe.
«Amatørkaffenerd. Lidenskapelig talsmann for øl. Tenker. Hardcore nettjunkie. Unapologetisk leser.»