Home » STS Holding planlegger å optimalisere virksomheten. Fokus er på effektivitet

STS Holding planlegger å optimalisere virksomheten. Fokus er på effektivitet

by Gunnar Garfors

«I 2023 er hovedplanen vår å optimalisere virksomheten vår. Vi antok at økonomien blir ganske vanskelig i år, vår konkurranse er fortsatt fokusert på veldig store investeringer – vi bestemte oss for at vi ønsker å optimalisere virksomheten vår i år slik at den ikke bare vokser i forhold til salg, men også mht. EBITDA og måten vi opererer på, sa STS Holding-president Mateusz Juroszek på pressekonferansen.

«Vi forventer at EBITDA vil vokse raskere i år enn NGR (verdien av spill plassert av kunder, mindre utbetalte gevinster og skatt på spill – PAP). Det er vår antagelse. Vi introduserer en rekke optimaliseringer og besparelser, og vi ønsker at det skal være synlig i EBITDA,» la han til.

Konsernsjefen indikerte at selskapet har til hensikt å fokusere på sine aktiviteter i Polen i år.

«Vi har annonsert at vi stenger butikken vår i Storbritannia og begrenser virksomheten utenfor Polen. (…) Regelverket som innføres i Storbritannia innen bookmaking indikerer at det ikke er gode utsikter for markedet når det kommer til nye operatører», sa Juroszek.

– I år legger vi stor vekt på effektivitet. Vi jobber hardt med hvordan virksomheten vår gjør det i dag, hvilke optimaliseringer vi kan innføre, hvor vi kan spare penger. (…) Vi har omorganisert hele den delen av selskapet som driver virksomhet.» med teknologi og produkt – vi ønsker å gjøre teknologien bedre.

Konsernsjefen understreket at utfordringen for selskapet vil være å holde kostnadene under kontroll når inflasjonspresset merkes.

I fjerde kvartal 2022 omsatte STS Group for 167 millioner PLN, som er 43 prosent mer enn året før. mer enn i fjor. Det konsoliderte nettoresultatet som kan tilskrives aksjonærene i morselskapet utgjorde PLN 58 millioner i oktober-desember 2022, som er 290 prosent mer enn i oktober-desember 2022. År etter år mer.

I fjerde kvartal oppnådde konsernet sin historisk høyeste kvartalsvise NGR, som beløp seg til PLN 200 millioner, sammenlignet med PLN 136 millioner i fjor. Verdien av spill plassert av STS Group-kunder i denne perioden utgjorde PLN 1,38 milliarder, mens den for et år siden var PLN 1,218 milliarder.

I fjerde kvartal 2022 var antallet aktive kunder 542.000, i fjerde kvartal 2021 var det 386.000. Antall registreringer var 202.000, mot 87.000 året før. Antall kunder som gjorde det første innskuddet utgjorde 154.000, mot 60.000 året før.

Selskapet bekrefter sin intensjon om 100 % utbytteoverskudd.

For hele 2022 registrerte STS Group et konsolidert salg på PLN 579 millioner, sammenlignet med PLN 498 millioner året før. Dette tilsvarer en økning på over 16 % sammenlignet med året før. Nettoresultatet som kan tilskrives aksjonærene i morselskapet utgjorde PLN 169 millioner (medregnet avskrivninger på PLN 9,2 millioner), mens det et år tidligere var PLN 131 millioner. Dette er nesten 29 % høyere fra år til år.

Justert EBITDA nådde nivået på PLN 273 millioner i 2022, altså mer enn 26 prosent mer enn for ett år siden. mer enn i 2021. Den justerte EBITDA-marginen var 41,2 prosent i 2022, mot 38,2 prosent året før. (PAP-virksomhet)

alkohol/ høy/

You may also like

Leave a Comment