Home » Styrkeløft: Den tredje sterkeste mannen i verden er Ponot

Styrkeløft: Den tredje sterkeste mannen i verden er Ponot

by Thure Lindhardt

Hassan El Belghiti har nettopp vunnet bronsemedaljen i friidretts-VM i Norge. I de tre settene av konkurransen vant Union Sportvellave ponot til og med gull i markløft med en stang over 307 kg. I en alder av 46 kvalifiserte en som allerede har ti verdensmedaljer til verdenslekene i juli i USA, den 5. i karrieren. Og han ønsker å skinne igjen.

Etter 2014 dro Ponot-mesteren Hassan El Belghiti til Norge, til Stavanger i fjordenes land, for 2021-VM i kategorien under 66 kg åpen og samtidig kvalifiseringen til verdenslekene (World Games), tilsvarende OL for denne sporten.
For sin 52. internasjonale reise tok Ponot-utøveren sin 32. samlede pallplass ved EM, verdensmesterskap og verdensleker.

Etter sin europeiske tittel i august 2021, var hovedmålet hans å være på pallen ved disse verdensmesterskapene og vinne direkte for sin 5. plass. World Games i Birmingham, Alabama (USA) tidlig i juli 2022.

Konkurransen var desto mer interessant fordi de beste utøverne i verden var i denne kategorien og konkurransen var tøff.

Hassan El Belghiti startet med klar knebøy med 3 forsøk / 3 (280, 290, 295) og vant sølvmedaljen i knebøy foran japaneren på 7,5 kg.

Han fortsatte fremgangen i benkpress, den andre bevegelsen i disiplinen, med en 3/3 (170, 175, 177,5), og forbedret sin personlige rekord på 5 kg.

Le Ponot avsluttet konkurransen med markløft, hans favoritttrekk, selv om det var under potensialet hans da han har verdensrekorden på 318 kg.
Han utfører en 2/3 med 1. bar 300kg. I 2. syklus tar han på seg 307,5 ​​kg. Hans 3. bar med 310 kg ble nektet, noe som mistet ham 2. totalt. Likevel vant han gullmedaljen i denne bevegelsen.

Den mistet 2. plass i kroppsvekt til konkurrenten fra Taiwan.

Samlet pallresultat:
Gladkikh Sergej (Russland) 795 kg (65,90 kg)
Hsieh Tsung (Taiwan) 780 kg (64,75 kg)
Hassan El Belghiti (Frankrike) 780 kg (65,15 kg)

Hassan El Belghiti sier at han er mer enn fornøyd med prestasjonen hans ettersom målene hans og de franske styrkeforeningens mål er nådd. Tilbake i Le Puy ville han ha » Jeg vil gjerne takke presidenten for Union sportive du Velay (USV) og treningspartner Philippe Ribeyre, tettbebyggelsen, byen Puy-en-Velay, avdelingen og mine private sponsorer for deres støtte og støtteS «. Og for å starte:» Lenge leve sporten og måtte eventyret fortsette med store ambisjoner for 2022! ».

> Hassan El Belghittis suksesser før VM i Norge:

Hassan El Belghitis rekord.

Foto av FFForce

You may also like

Leave a Comment