Home » Styrket grensekontroll, karantenehotelldrift og innsjekk i Norge skal utvides i lang tid

Styrket grensekontroll, karantenehotelldrift og innsjekk i Norge skal utvides i lang tid

by Thure Lindhardt

Regjeringen vil skjerpe grensekontrollen frem til 2021. 10. november Regjeringen vil i samme periode fortsette å etablere karantenehoteller i Norge og et kundesenter for besøksregistrering.

Regjeringen foreslår 1,154 millioner dollar til Direktoratet for katastrofehåndtering og beredskap. Norske kroner for vedlikehold av karantenehotell frem til 2021 ved behov. 10. november

– Karantenehotellet har vist seg å være et uunnværlig verktøy for å begrense spredningen av importerte smitte så mye som mulig. Vårt forslag innebærer at vi må bevilge det nødvendige budsjettet for å holde disse hotellene i drift, sier Monica Mæland, justis- og sikkerhetsminister.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har ansvar for å forvalte det statlige karantenehotellsystemet, herunder det kommunale erstatningssystemet for å dekke kostnadene ved karantenehotelldriften.

Kommunene har et større ansvar for forsvarlig kontroll og overvåking av karantenehotellbrukere. Kommunene må også sørge for at disse hotellene til enhver tid kan ta imot nødvendig antall personer på karantenehoteller, og dette øker.

Regjeringen har vedtatt å gi 136 millioner. For å dekke utgiftene til Kronehæren, som skal hjelpe politiet med grensekontroll i 2021.

Det vil trolig bli flere reisende denne sommeren på grunn av høyere vaksinasjonsrater og bruk av vaksinasjonskort. Siden det fortsatt kreves streng grensekontroll, må militæret bistå politiet med å gjennomføre grensekontroller.

– Militær støtte til politiet er veldig viktig. Dette muliggjør full grensekontroll, spesielt uten å redusere politikapasiteten på andre områder, sier Monica Mæland, justis- og samfunnssikkerhetsminister.

Regjeringen har planlagt å bevilge 29,1 millioner. For registrering av norske kroner inn i landet. Revisjonen av innreiseforskriften og reglene for kontroll av smittespredning har gjort det nødvendig å tilpasse registreringssystemet for innvandrere. Etterspørselen etter et kundesenter for å bistå med registrering av besøkende til landet var høyere enn forventet. Dette har økt behovet for ressurser.

Regjeringen foreslår å bevilge 29,1 millioner. Norske kroner 10. november Arbeidet med registrering av ankomster vil fortsette.

Pressemelding på norsk her.

Kilde – regjeringen.no

Vil du ha det? Bruk et sekund på å støtte Edita på Patreon!

Styrket grensekontroll, karantenehotelldrift og innsjekk i Norge skal utvides i lang tid

sfgdfg

You may also like

Leave a Comment