Home » Sverige og Finland slutter seg til NATO, ratifisert av de nordiske landene

Sverige og Finland slutter seg til NATO, ratifisert av de nordiske landene

by Connie Nielsen

Som rapportert Utenriksdepartementet Danmarklandets ambassadør i Washington, var en av de første som sendte inn offisielle dokumenter US Department of State. Det er et vitnesbyrd om det dype solidaritetsbåndet mellom Danmark og våre nordiske venner. Jeg håper at de andre allierte vil fullføre sine interne prosesser snart – sa sjefen for dansk diplomati Jeppe Kofod.

Dokumenter som bekrefter tillatelse til å gå inn Sverige og Norge til NATO undertegnet tirsdag Leder av det norske utenriksdepartementet Anniken Huitfeldt. Hun informerte også om en lignende antagelse Islands statsminister Katrin Jakobsdottir.

det danske parlamentet, Norge og Island i juni ga de myndighetene i disse landene fullmakt til å godkjenne Sveriges og Finlands tilslutning til NATO. Det var nødvendig å signere prosedyren for å fullføre prosedyren tiltredelsesprotokoller.

Tirsdag signerte NATO-ambassadørene Finlands og Sveriges tiltredelsesprotokoller i hovedkvarteret Allianse i Brussel i nærvær av den finske utenriksministeren Pekka Haavisto og sjefen for svensk diplomati Ann Linde.

You may also like

Leave a Comment