Home » TCS i Oberstdorf. Norske medier advarer om Kubacki og Żyła: de vil utvilsomt vise sin styrke

TCS i Oberstdorf. Norske medier advarer om Kubacki og Żyła: de vil utvilsomt vise sin styrke

by Gunnar Garfors

Den første konkurransen i Four Hills-turneringen i Oberstdorf, vunnet av Halvor Egner Granerud, ble kalt «drømmenes åpning» av norske medier, dog med advarselen om at to sterke polakker, Piotr Zyla og Dawid Kubacki, sto rett bak ham.

Det ble funnet at lotteriforhold som forårsaket stopp og pauser ikke fungerte bra for hopperne, men dette er en turnering med åtte hopp i forskjellige bakker og skiftende forhold Én feil kan slå deg av det øverste trinnet på pallen – Konkurransen i Oberstdorf ble avsluttet på andre og tredje plass av Polen, som var målfarlige og som «uten tvil fortsatt vil vise sin styrke».

Norske TV-kommentatorer sa at dagen var «åpningen av drømmer» for nordmannen, ettersom han etter den første konkurransen hadde en ledelse på 13,4 poeng på Piotr Żyła, men «det er tre konkurranser igjen i denne krevende turneringen, og to polakker er rett bak. ham.»

– I Oberstdorf var Granerud klart best både i kvalifiseringen og i konkurransen, hvor han gjorde to solide og lange hopp. Det ser ut til at han er i en slik posisjon at han kan vinne hele turneringen – kommenterte tidligere hopper på det norske landslaget Anders Bardal, nå ekspert på offentlig fjernsyn NRK.

«Granerud har vist mental styrke som en dominator som bestemmer hvem som vinner eller ender i en turnering av denne størrelsesorden, men kampen har bare så vidt begynt», skrev dagbladet Verdens Gang.

– Da jeg gikk på TCS hadde jeg det ikke bra psykisk og jeg hadde flere samtaler med en psykolog. Allerede Da jeg vant kvalifiseringen følte jeg at jeg hadde brutt den mentale blokkensom har pågått i flere uker. Til lunsj spiste jeg glutenfri spaghetti og på vei til hoppbakken hørte jeg på en lydbok om… vikinger og følte meg som en av dem. Nå føler jeg meg bra og ser frem til neste konkurranse med et hode som ser ut til å ha reparert seg, sa Granerud.

– En perfekt start for hopperen vår som ikke var en favoritt. Nå har situasjonen plutselig endret seg og det er opp til ham å tåle presset.

Bare tre utfordrere til «Golden Eagle»?

TV-kanalen TV2 bemerket at «Granerud, da han startet TCS den første dagen, fløy langt og langt to ganger og vant med stor margin over Piotr Żyła og Dawid Kubacki. Disse tre leder stillingen og det ser ut til at de kommer til å kjempe om den endelige seieren, men turneringen har bare så vidt begynt.»(MOS)

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment