Home » Tczew – Den 32. ridderturneringen til kong Jan III. Sobieski denne lørdagen – Nyheter

Tczew – Den 32. ridderturneringen til kong Jan III. Sobieski denne lørdagen – Nyheter

by Catherine Monroe
«Knights of Gniew» forbereder seg igjen til konkurransen i turneringsarenaen til Gniew Castle. De har vunnet flere turneringsmestertitler i Polen, Storbritannia, Frankrike, Belgia, Norge, Danmark, Finland, USA og Canada. de beste ridderne fra tre kontinenter.

Jousting-turneringen til kong Jan III. refererer til de beste modellene for ridning, satt i virkeligheten i andre halvdel av 1400-tallet, da de fulgte med og prydet de viktigste begivenhetene ved europeiske kongelige og fyrstelige hoff: dåp av etterkommere, bryllup eller møter med monarker. De var et uttrykk for høvisk kultur, populariserte den ridderlige etos og brakte berømmelse, prestisje og rikdom til deltakerne. Det var også attraktive folkearrangementer og idrettsarrangementer som vekket følelser hos adelen, byfolk og vanlige folk. Med tiden ble disse virkelige friluftsforestillinger, beriket med musikk og teaterforestillinger.

Jousting-turneringen til kong Jan III. finner sted i turneringsarenaen på den sørlige kanten av Gniew Castle, oversett av sørfløyen til Gniew Castle, den største germanske festningen fra 1200-tallet på venstre bredd av Vistula. Hovedkonkurransen i turneringen er «turneringen» som innebærer å slå med en lanse for å knuse den eller slå ned en fiende som rir på motsatt side av barrieren og beskyttet av full plate rustning.

En annen konkurranse som «Rage Knights» deltar i er «Meleé»-lagdysseløpet, som har hestekamp i full rustning med en tornerspill av tre.

Et pusterom fra kampene tilbys av hesteferdighetsløp med lanser, sverd og spyd. Her presenterer ridderne sine rideferdigheter og sin effektivitet i håndtering av våpen for turneringsgjestene.

Turneringsgjestene er alltid veldig fornøyde med konkurransen, som bare holdes i Gniew Castle og hvis mystiske navn er «Gaciohurt», dvs. dueller av riddere eller deres skurker, kun kledd i «bukser», rirende på hester barback og med lette kamper klubber.

XXXII. RIDDERTS TURNERING AV KONG JOHN III. – GNIEW SLOTT

LØRDAG 24. JUNI

KL. 15.00 ÅPNINGSSEREMONI OG PRESENTASJON AV RIDDERNE AV FURY
16.00 FITNESS LØP – hestekondisjonsløp
med sverd, spyd og lanse17.00 MELE? – Turneringsspill med hesteriddere med maces
18.00 KNIGHTS OF FURY TURNERINGSLØP – sammenstøt mellom pansrede riddere på hesteryggen, som har som mål å knuse lansen og slå motstanderen av banen
19.00 GACIOHURT

Arrangør:

Ordfører i Gniew by og kommune
Arkeologisk museum i Gdansk
European History Park i Gniew Castle

Gniew Castle Sp. z oo z o.o
Rage Knights

Samboer:

POLMLEK Group

GRATIS INNGANG!!!
VI INVITERER DEG!

Tczew - Sobótki Tczewskie - Grzegorz Hyży, Martin Lange og Diamond Skull on the Vistula

You may also like

Leave a Comment