Home » Telemedisin på Szczecin-sykehuset i innenriks- og administrasjonsdepartementet – Region

Telemedisin på Szczecin-sykehuset i innenriks- og administrasjonsdepartementet – Region

by Gunnar Garfors

Dette prosjektet har som mål å løse problemet med køer foran spesialister og tilgang til behandling for pasienter som bor langt fra klinikken.

Spesialister fra sykehuset til innenriks- og administrasjonsdepartementet i Szczecin vil bruke telemedisin for å hjelpe pasienter i psykiske kriser. Til dette formålet mottok sykehuset nesten 3 millioner PLN. Nesten 2000 pasienter vil ha nytte av bistanden, som hver vil være garantert fire videokonsultasjoner.

– Vi har evnen til å hjelpe psykiske pasienter med depresjon og angstlidelser. Dette vil gi mulighet for nær kontakt til enhver tid – kunngjør Luiza Reddig, psykiater og assisterende medisinsk direktør ved sykehuset i innenriks- og administrasjonsdepartementet i Szczecin.

Anlegget vil være det eneste i voivodskapet som vil motta midler til gjennomføringen av pilotprosjektet.

– Dette er et veldig interessant og nyskapende prosjekt. Den er rettet mot pasienter som har problemer med å få tilgang til psykiske helsetjenester. Som en del av prosjektet vil det kjøpes inn nettbrett og flere smarttelefoner, som vil bli gjort tilgjengelige for pasienter for konsultasjon – legger Elżbieta Kasprzak, direktør for sykehuset i innenriks- og administrasjonsdepartementet i Szczecin til.

2,5 millioner zloty kommer fra norske midler og nesten en halv million fra Helsedepartementet. Pasientrekruttering starter i juni.

You may also like

Leave a Comment