Home » Telenor og Charoen Pokphand er enige om å slå sammen sine thailandske eiendeler

Telenor og Charoen Pokphand er enige om å slå sammen sine thailandske eiendeler

by Thure Lindhardt

Oslo (awp / afp) – Den norske operatøren Telenor og det thailandske konglomeratet Charoen Pokphand (CP) har blitt enige om å slå sammen sine telekomdatterselskaper i Thailand, Dtac og True, til en lokal gigant, sa de mandag.

Ifølge Telenor vil den nye enheten som har oppstått fra denne «Merger of Equals» ha rundt 55 millioner abonnenter og generere proforma-omsetning på rundt 6,9 milliarder dollar (6,4 milliarder sveitsiske franc).

Det forventes å holdes rundt 33,3% hver av sine to morselskaper, mens resten er notert i Thailand.

Sammenslåingen avhenger fortsatt av grønt lys fra ulike styrer og aksjonærer samt tilsynsmyndighetene, sier Telenor.

«Partene erkjenner at det ikke er noen sikkerhet om gjennomføringen av transaksjonen,» sa den norske operatøren i en uttalelse.

CP understreker på sin side at det nye konsernet vil konsentrere seg om nye teknologier i vid forstand.

«Det nye selskapet vil fokusere på å utvikle teknologibaserte selskaper, skape et digitalt økosystem og sette opp et investeringsfond for oppstartsbedrifter», heter det i en egen uttalelse fra det thailandske konglomeratet.

«Telekommunikasjonsaktiviteter vil alltid være i hjertet av bedriftsstrukturen, men vi trenger mer oppmerksomhet for å utvide kapasiteten vår innen de nye teknologiene: kunstig intelligens, sky, IoT (Internet of Things, red.anm.), smarte enheter, smarte byer og digitale løsninger for media», spesifiserer administrerende direktør Suphachai Chearavanont.

Med tilstedeværelse i Nord-Europa og Sørøst-Asia er Telenor allerede i ferd med å slå sammen datterselskapet DiGi i Malaysia med Celcom, som kontrolleres av malaysiske Axiata, for å danne et konsern verdt rundt 10 milliarder euro.

Etter kuppet i Burma gikk konsernet også med på å selge datterselskapet Telenor Myanmar der til det libanesiske finansselskapet M1 Group, men transaksjonen er ennå ikke gjennomført. Ifølge enkelte medier møter juntaen fiendtlighet.

afp / buc

You may also like

Leave a Comment