Home » Tesla åpner 16 superladere for alle elbiler i Frankrike

Tesla åpner 16 superladere for alle elbiler i Frankrike

by Peter Østbye

Uten forvarsel utvidet Tesla sitt Supercharger-åpningsprogram og Frankrike er nå om bord. Som en påminnelse har produsenten som spesialiserer seg på elektrisitet valgt å åpne sine ultraraske ladestasjoner for alle kompatible biler utstyrt med CCS-kontakten som er vanlig i Europa. Dette programmet ble først rullet ut i et dusin nederlandske Superchargers i november i fjor, og Frankrike og Norge er nå kvalifisert ifølge den offisielle nettsiden.

Tesla tester å åpne superladerne sine for alle elektriske kjøretøy

Som i Nederland åpnet ikke Tesla alle stasjoner samtidig. 16 Superchargers har åpnet i Frankrike, fra Lorient i vest til Nancy i øst og fra Valenciennes i nord til Perpignan i sør. Seksten åpne stasjoner er fortsatt en minoritet sammenlignet med hele nettverket, som for tiden har mer enn hundre, men det er en start. Produsenten legger ikke skjul på at ambisjonen er å åpne ladenettverket for alle, slik det tilbys av Ionity, Fastned og de andre.

Til venstre kartet med de 16 åpne franske Superchargers, til høyre stasjonslisten.

I motsetning til konkurrentene har Tesla ikke levert betalingsmiddel på sine terminaler, alt gjøres via programvare og i dette tilfellet via produsentens mobilapp. Alle kan nå bruke den og førere av konkurrerende elbiler kan lade på hvilken som helst eksisterende terminal på en av de seksten berørte stasjonene, forutsatt at de har en konto med tilhørende betalingsmiddel.

Tesla beregner avgiften per kWh ved å bruke en variabel rate fra en stasjon til en annen. I Lorient koster det for eksempel 0,57 euro per kWh, mot 0,39 euro for en bil fra produsenten. Hvis du vil bruke superladeren ofte, er det best å abonnere i appen: for 12,99 euro per måned drar du nytte av samme pris som Tesla-sjåfører. Det er et uforpliktende abonnement som du kun kan bruke i høytiden. Legg også merke til at det er gamle generasjons stasjoner som er begrenset til 150kW og nye som kan gå opp til 250kW… for de sjeldne bilene som kan håndtere den slags kraft.

Tilgang fra Tesla-appmenyen til å lade andre merkers kjøretøy til venstre, detaljene til en ladestasjon til høyre.

Til slutt, merk at Tesla for øyeblikket begrenser denne muligheten til innbyggere i fem europeiske land: Frankrike, Nederland, Norge, Belgia og Tyskland. Hvis du leser oss fra Belgia eller Tyskland og regelmessig lader bilen din i Frankrike eller Nederland, kan du nå gjøre det på noen av superladerne.

You may also like

Leave a Comment