Home » Tesla blir hardt straffet i Norge: problemer er overhengende

Tesla blir hardt straffet i Norge: problemer er overhengende

by Thure Lindhardt

En lignende prosess har allerede startet i California. Tesla har foreløpig ikke kommentert avgjørelsen i Norge. Det er sannsynlig at selskapet ikke støtter ham som, som nevnt tidligere, Iwww.interestingengineering.com, Mer enn 10.000 Tesla-biler ble solgt i Norge i 2013-2015. Hvis hver eier må betale 13 tusen euro, vil det være et tungt slag for elbilprodusenten.

I 2019 fikk Tesla-biler en programvareoppdatering. Det foregår med fly – sjåfører trenger ikke gå til tekniske servicesentre. Vanligvis, etter oppgraderinger, får Tesla-biler nye funksjoner og mindre problemer er fikset. Først etter oppgraderingen ble ladeavstanden og hastigheten plutselig redusert.

Etter hvert som elbiler blir eldre, blir batteriene deres også. Det er normalt at de reiser mindre. Denne gangen la imidlertid eierne merke til at dette skjedde veldig kort tid etter en programvareoppdatering.

Bilister i California har funnet ut at bilkapasiteten deres har krympet med omtrent 64 miles etter oppgraderingen. Igjen, hvis det bare hadde å gjøre med den naturlige aldring av batteriet (selv om bilene som ble nevnt i disse prosessene bare var 4-6 år gamle på den tiden), ville slike klager sannsynligvis ikke eksistere.

Tesla kan anke avgjørelsen i Oslo. Denne muligheten vil sannsynligvis bli grepet ettersom slike presedenser er ekstremt smertefulle. Hva skjedde med slike batterier?

Det er mulig at de er så programmatisk beskyttet mot aldring. Langsommere og ufullstendig oppladbare batterier varer lenger. Men eiere må vite dette og ha det bra med det – de må kunne lagre batteriene sine eller klemme dem til siste dråpe.

You may also like

Leave a Comment