Home » Tesla dømt i Norge

Tesla dømt i Norge

by Thure Lindhardt

Tesla har nettopp fått en bot i Norge til å betale rundt 13.000 euro til rundt tretti Model S- og X-eiere. Merket er faktisk anklaget for å begrense lastehastigheten til noen av kjøretøyene deres.

Siden slutten av desember 2020 tretti norske eiere av Tesla anklaget merket for begrenser ladehastigheten og kapasiteten til enkelte batterier etter en programvareoppdatering. Elon Musks merke har nettopp blitt anerkjent skyldig, men kan klage frem til 17. juni. Ellers kr 136.000 (ca 13 400 €) til enhver kunde som har sendt inn en klage.

To kjente oppdateringer

Saksøkere tok saken til retten etter å ha oppdaget at rekkevidden til kjøretøyet deres noen ganger var drepende mer enn 10 % sammenlignet med den annonserte innledende autonomien eller utvidelsen av lastetiden, et problem etter to oppdateringer fra produsenten i 2019. Disse forstyrrelsene vil ha en innvirkning bare Tesla Model S og noen Tesla Model X.som ble markedsført mellom 2013 og 2015 med 85 kWh-pakker. Heldigvis for det amerikanske merket, som solgte rundt 10 000 av disse kjøretøyene i Norge i denne perioden, ville bare et mindretall av kundene blitt berørt i dette tilfellet bare 30 av dem frem til i dag. Det var imidlertid lignende klager i USA og Danmark. På spørsmål om disse oppdateringene til Discord, forsikret Elon Musk at hun «beskytter batteriene og optimerer levetiden deres». Tydeligvis mener ikke norske domstoler det samme …

Publisert på 25.05.2021 Oppdatert 25.05.2021

You may also like

Leave a Comment