Home » Tesla lar deg spille videospill mens du kjører

Tesla lar deg spille videospill mens du kjører

by Thure Lindhardt

Nok en gang er Tesla målrettet av amerikanske myndigheter, denne gangen for en funksjon som uunngåelig vil bli diskutert: muligheten til å spille et videospill mens bilen kjører.

Visste du ? Teslas bilgrensesnitt gir tilgang til videospill (nye opplevelser legges til jevnlig). visste du til Det er mulig å starte noen av dem mens bilen er i bevegelse. Det er selvfølgelig en kilde til distraksjon som kan føre til drama. Det er derfor National Highway Traffic Safety Administration nå undersøker, melder Bloomberg i en artikkel publisert 8. desember.

Federal Office for Traffic Safety kunngjorde: Vi er klar over rytterens bekymringer og er i ferd med å diskutere funksjonalitet med produsenten. Amerikansk lov forbyr vanligvis aktører i bilindustrien å markedsføre » Kjøretøy med dårlig utførelse som kan føre til urimelige sikkerhetsrisikoer. »

Cuphead i en Tesla Model 3 // Kilde: Louise Aubry for Numerama

Tesla er gjentatte ganger målrettet av amerikanske myndigheter

Jason Levine, direktør for Center for Auto Safety, en organisasjon som tar til orde for strengere regler bak rattet, er naturligvis ikke snill mot Tesla: « Det er unødvendig å si at det er utrolig farlig å la sjåfører spille eller bli distrahert av et videospill mens de kjører et kjøretøy i høy hastighet. Og det er svært sannsynlig at National Highway Traffic Safety Administration vil begrense funksjonen.

I dag gir grensesnittet tilgang til tre videospill mens du kjører: SkyForce lastet inn på nytt, Slaget ved Polytopia og kabal (av totalt 19). Selvfølgelig sier Tesla at de dedikerer denne funksjonen til passasjerer og mener at de tar tilstrekkelige forholdsregler ved å vise følgende varsel: «Bruk av Tesla Arcade er begrenset til passasjerer mens de kjører. Finn ut om gjeldende lovgivning før du spiller.« Hvis en passasjer bekrefter handlingen, vil spillet vises på høyre side av skjermen, slik at sjåføren alltid kan få tilgang til informasjon om kjøring, som vises til venstre.

Dessverre kan en sjåfør lett posere som passasjer for å starte spillet (det er ingen bekreftelse unntatt i god tro). Dette kan forårsake avvik, det samme kan de andre avanserte funksjonene Tesla tilbyr (eksempel: fullstendig autonom kjøring). Produsenten appellerer igjen til eiernes personlige ansvar, og glemmer at noen av dem ikke alltid oppfører seg veldig klokt. Som en bonus kan en sjåfør også bli distrahert hvis noen spiller ved siden av ham.

Hvordan husket MAIFbestår av distrahert kjøring Avlede oppmerksomheten fra aktiviteter som er avgjørende for sikker kjøring til en annen aktivitet «. Fire kilder er mulige: auditiv, visuell, fysisk og kognitiv. Videospill dekker opptil tre av disse (auditivt, visuelt og fysisk) og følgelig øker spilling mens du kjører, risikoen for ulykker (f.eks. x23 når du leser en tekstmelding). Artikkel R412-6-2 i Highway Code sier: « Det er forbudt å plassere i synsfeltet til føreren av et kjøretøy i bevegelse enhver betjeningsanordning utstyrt med en skjerm som ikke er et kjøre- eller navigasjonshjelpemiddel. »

You may also like

Leave a Comment