Home » Tesla planlegger å gjøre Superchargers tilgjengelig for andre merker av elektriske sjåfører i Norge • ELEKTRISK BIL – www.elektrowoz.pl

Tesla planlegger å gjøre Superchargers tilgjengelig for andre merker av elektriske sjåfører i Norge • ELEKTRISK BIL – www.elektrowoz.pl

by Thure Lindhardt

For en drøy måned siden, i slutten av oktober og begynnelsen av november 2021, annonserte Tesla at de hadde gjort 10 nederlandske superladere tilgjengelige for eiere av andre elbiler enn Tesla. Nå har portalen Bilbransje24 fått vite at Muska har lignende planer i Norge. Muligens er dette aktiviteter i mye større skala.

Tesla kompressorer for andre i Nederland, Norge og senere i Tyskland? Storbritannia? Sveits? I hele Europa?

Situasjonen med superladere endrer seg ganske dynamisk. Selv om Tesla i utgangspunktet uttalte at enhetene plassert i Nederland bare kunne brukes av nederlendere, begynte belgierne og tyskerne raskt å teste dem. Sistnevnte oppdaget det litt tilfeldig, tilsynelatende er det ingen som har lest at tilbudet kun gjelder for urfolk – noen få personer koblet ganske enkelt bilen til Superchargeren mens de reiste gjennom Nederland og … ladeprosessen begynte.

En linje som kobler sammen nederlandske superladere tilgjengelig for eiere av andre bilmerker

Nå Bilbransje24-portalen beskrev meldingensom bør mottas av den norske samferdselsministeren. Den viser at produsenten «undersøker andre markeder med tanke på mulig utvidelse av pilotprosjektet». Og når det gjelder samtaler på ministernivå, handler det om mer enn bare betinget godkjenning av Volkswagen- eller Kia-elektrikersjåfører for noen få ladere.

Forslaget om flertallet «markeder» ser også lovende ut. Det kan vise seg at tjenesten etter hvert også dekker andre land. Bilbransje24 gir ingen tidsramme for NorgeTesla har imidlertid inntrykk av at de presser prosjekter som er viktige for den, og superladere, ladestasjoner med en effekt på 120… 150… 200 kW som ikke krever at kort viftes, kan over tid utvikle seg til pengeskrivere.

Personer uten Tesla kan bruke utvalgte superladere via produsentens mobilapp. Bare installer (Android HER, iOS HER), opprett en konto i den og velg alternativet etter å ha logget på Lad et annet kjøretøy enn Tesla.

Åpningsbilde: Audi e-tron blokkerer to seter ved siden av kompressorer på grunn av plasseringen av ladetilkoblingen (c) Professeur Tournesol / Twitter

Dette kan interessere deg:

Leservurdering

[Suma: 1 głosów Średnia: 5]

You may also like

Leave a Comment