Home » Tesla reagerer og avbøter saken

Tesla reagerer og avbøter saken

by Thure Lindhardt

I et møte med norske myndighetspersoner nevnte Tesla angivelig eksplisitt at Supercharger-nettverket vil være åpent for andre bilprodusenter frem til september 2022.

Oppdatering av artikkelen 25. juni 2021, klokken 12:20:

Sammenlignet med artikkelen d’Elektrek, ga Tesla en offisiell uttalelse for å kvalifisere informasjonen som ble avslørt: » Satsingen Vestland Fylkeskommune fremmer utvidelse av offentlig hurtiglading, som gjør at flere kan kjøre elbil. Tesla planlegger å bygge 30 nye V3-kompressorer i Norge i 2021. Vi undersøker og tester alle muligheter for å legge til nye stasjoner i vårt private nettverk. Vår forespørsel til Vestland Fylkeskommune om en enkelt ny lokalisering er en del av denne prosessen. Vi kommenterer ikke vår ekspansjonsstrategi eller mulige samarbeid med andre selskaper».

Her prøver Tesla å roe entusiasmen og kaller » et nytt sted«Muligens påvirket av et offentlig tilbud. Det vil derfor være overilt å generalisere informasjonselementene d’Elektrekå nytes med forsiktighet til Tesla offisielt bekrefter nyheten.

Originalartikkel fra 25. juni 2021, publisert kl. 10:00:

På elbilfeltet er det sakte men sikkert en liten revolusjon i gang. Foreløpig har Tesla Supercharger-nettverket kun vært forbeholdt elektriske modeller fra det amerikanske merket. Av denne grunn er det bare kundene som har tilgang til den, blant de 25 000 superladerne som sendes til 2700 stasjoner rundt om i verden.

I dag, nesten ti år etter å ha installert sin aller første Supercharger, har Tesla et av de tettestpakkete nettverkene i verden, om ikke det meste. Det finnes andre løsninger i Europa og USA som Ionity eller Electrify America uten å nå Teslas ankel.

Diskusjoner i flere land

De siste årene, og spesielt de siste ukene, har hypotesen om at Tesla åpner nettverket sitt for andre produsenter av elbiler materialisert seg. Samtaler med noen tyske politikere bringer for eksempel saken på bordet igjen uten at det kaliforniske selskapet kommer med en offisiell uttalelse.

Tesla

Kilde: Austin Ramsey via Unsplash

Diskusjoner med norske myndigheter styrker nå denne ideen ytterligere. Faktisk har Tesla bestemt en dato når Superchargers vil åpne for alle. Eksklusiviteten til denne informasjonen går tilbake til det spesialiserte og anerkjente nettstedet.Elektrisksom hadde tilgang til en rapport om samspillet mellom Tesla og myndighetspersoner.

Kort sagt, det Elon Musk-ledede selskapet ville være klar til å ta steget fra september 2022 i bytte mot visse fordeler – som vi ikke kjenner til – gitt til Tesla. Produsenten ønsker å oppnå disse fordelene for fem stasjoner. Forutsetningen er at de er tilgjengelige for allmennheten.

Flere spørsmål dukker opp

Det er åpenbart flere spørsmål. Vil åpningen av Tesla-nettverket i første omgang bare påvirke Norge? Den amerikanske gruppen kan godt ta seg tid til å teste denne nye formelen, som er så overveldende for dem, i et enkelt land først.

Tesla superlader

To Tesla Superchargers // Kilde: Chad Russell på Pexels

Spørsmålet om kostnader er også åpenbart. Superladere er et sterkt salgsargument i dag for å tiltrekke seg nye kunder. Kommersielt argument som da ville gått opp i røyk dersom det ble gjort tilgjengelig for allmennheten. Vi kan derfor med rette spørre oss om ikke strengere priser gjelder andre sjåfører også.

Tross alt gir Ionity – en sammenslåing av selskaper fra BMW, Mercedes, Ford, Audi, Porsche og Hyundai – fortrinnspriser når du kjører bil fra et av de nevnte merkene. Hos de andre er lappen salt. Tesla kan derfor hente inspirasjon fra dette systemet for å opprettholde en viss kommersiell interesse som er spesifikk for nettverket.

Fremtidig salg øker

Ved å gjøre sine ladestasjoner tilgjengelige for alle, ville Tesla generere mer inntekter samtidig … som de deretter kunne bruke til å utvide nettverket sitt. Selskapet over Atlanteren ville også ta et stort skritt fremover i det det ble skapt for: demokratisering av elbiler.

Endelig, som husketElektrisk, Superladere bruker Combo (eller CCS) standarden som er ingen ringere enn den europeiske standarden for hurtiglading. Rent teknisk vil Tesla derfor ikke ha noen problemer med å få plass til andre elbiler for å kunne tilby sine superladere.

Likevel ser det ut til at denne lille revolusjonen gradvis vinner terreng. Dette er første gang en Tesla-kalender har blitt nevnt som ser ut til å være mer enn bestemt på å være åpen for publikum.

Tesla Model 3: resultatene etter 2 års bruk og 70 000 kilometer

Tesla har tilbudt sin Model 3 i Europa i mer enn to år. Så mange er interessert i dette i dag, hva synes de tidlige adoptantene? Hvordan eldes bilen? Hvor mye koster det å bruke? Vi…
Fortsett å lese

logo

Til å følge oss inviterer vi deg Last ned vår Android- og iOS-app. Du kan lese artiklene og filene våre, og se de nyeste YouTube-videoene våre.

You may also like

Leave a Comment