Home » Teslas ubegrensede gratisplan utløper etter 8 år. Senere gjenstår bare et betalt abonnement

Teslas ubegrensede gratisplan utløper etter 8 år. Senere gjenstår bare et betalt abonnement

by Catherine Monroe

Tjenester og alle slags abonnementer i bilen begynner sakte å bli normen. Bil og teknologi blir stadig mer forelsket. Førstnevnte trekker mange fordeler fra sistnevnte – og selv om det ofte kommer med mye mer bekvemmelighet, er det også ulemper med slike løsninger. Eksempel…

Tjenester og alle slags abonnementer i bilen begynner sakte å bli normen. Bil og teknologi blir stadig mer forelsket. Førstnevnte trekker mange fordeler fra sistnevnte – og selv om det ofte kommer med mye mer bekvemmelighet, er det også ulemper med slike løsninger. Et av mange eksempler er abonnementene BMW annonserer, som lar deg låse opp for eksempel mot en ekstra avgift. Setevarme fungerer. Hos Tesla i form av mikrotransaksjoner (riktignok prismessig Mikro heller ikke) kan du blant annet kjøpe tilgang til autopiloten. Så langt har det imidlertid blitt tilbudt alternativer knyttet til tilgang til planer, som blant annet var ubegrenset navigasjon gratis. Men det er på tide med en endring – og Teslas gratis «Standard Connectivity»-planer vil snart vare i åtte år.

Kilde: Unsplash @dmitrynovikoff

8 år med «standard tilkobling» hos Tesla gratis – etter det må du betale

Bileiere var vant til pakken med fasiliteter de fikk gratis. I 2018, i tillegg til «standard» tilkobling, tilbød produsenten også en premiumvariant (ikke tilgjengelig i Polen) – inkludert en hel rekke busser (inkludert trafikkorkvisualisering, satellittvisning, streaming og Krakow). Endringene går enda lenger – og nå må selv det mest grunnleggende settet, som har vært tilgjengelig gratis i årevis, forberedes på tilleggsavgifter etter åtte år. På vi leser den offisielle hjelpesiden:

Alle Tesla-biler støtter standard tilkobling. Standard tilkobling er i kjøretøyet uten ekstra kostnad i åtte år fra datoen Tesla leverte et helt nytt kjøretøy eller datoen da bilen ble tatt i bruk (f.eks. som demonstrasjons- eller servicekjøretøy), avhengig av hva som kommer først. Når du kjøper et brukt kjøretøy, vil du motta informasjon om hvor lenge standardtilkoblingen vil være tilgjengelig i kjøretøyet ditt. Standard tilkobling gir deg tilgang til de fleste Wi-Fi-tilkoblingsfunksjoner, pluss grunnleggende kart, navigasjon og Bluetooth®-musikkstrømming.

Unsplash @davidvondiemar

Den amerikanske prislisten nevner ikke prisen for «standard tilkobling» – det er bare nyheter om premiumalternativer som ikke er offisielt tilgjengelige i Polen – og de koster $10 i måneden der. Og du kan se hvordan forskjellene ser ut i tabellen nedenfor:

Det vil nok være mange skuffede eiere som vil være misfornøyde med denne vrien – de har tross alt fått alt gratis så langt. På den annen side er jeg nysgjerrig på hva dette betyr når det gjelder land som for øyeblikket ikke har tilgang til premium-tilkobling. Vil disse alternativene bli utvidet eller vil de bli kjøpt fra utlandet? I Europa er de tilgjengelige i: Østerrike, Belgia, Tsjekkia, Danmark, Tyskland, Spania, Frankrike, Finland, Storbritannia, Sveits, Sverige, Irland, Italia, Island, Luxembourg, Nederland, Norge og Portugal.

You may also like

Leave a Comment