Home » Tess Ledeux skriver historie med et 1620° hopp

Tess Ledeux skriver historie med et 1620° hopp

by Erlend Loe

Det lover godt foran Beijing. Verdens nr. 1 Big Air Tess Ledeux fløy over Winter X Games-arrangementet i Aspen to uker før OL og vant gull for andre gang takket være et 1620° hopp aldri før fullført av en kvinne.

Den franske kvinnen, etter sin tredje flytur, falt lykkelig ned den snødekte rullebanen på feriestedet (Colorado), øynene fulle av stjerner, og kom fortsatt ikke tilbake fra opptredenen hennes. En svevetid på fire og en halv runde (4×360° pluss 180°) på halemottak som gjennomboret tåken gir en poengsum på 49/50, som er nær perfeksjon.

Hun hadde falt på sitt andre forsøk, på den samme vågale doble korken, og vi lurte på om hun kunne reise seg igjen. Hun svarte derfor som en mester og sikret seieren med et fjerde hopp rangert 45/50, noe som ga et endelig gjennomsnitt på 94/100.

kjære på 20

Som 20-åring legger Savoyardin til samlingen sin en andre gullmedalje i Aspen etter 2020, den tredje sammenlagt, vunnet i Norge i 2019. «Det er så spesielt. Jeg savnet X Games så mye, jeg er veldig glad, det er en utrolig følelse», reagerte hun, både rørt og smilende, og dedikerte seieren til faren som døde samtidig med pakken i fjor.

Ledeux, som etterfulgte den fraværende kineseren Eileen Gu, var foran kanadierne Megan Oldham (89 poeng) og Olivia Asselin (72 poeng). Den som tok dette X Games «litt av en stor repetisjon» for Beijing-lekene (4.-20. februar) sendte en veldig sterk melding til konkurransen. Og det er kanskje ikke over ennå, da hun også konkurrerer i slopestyle på lørdag, et arrangement der hun vil sikte på en jomfruseier etter en sølvmedalje i 2017.

You may also like

Leave a Comment