Home » The Red Flames vinner… 19-0 mot et svakt armensk lag og slår rekorden deres

The Red Flames vinner… 19-0 mot et svakt armensk lag og slår rekorden deres

by Thure Lindhardt

For en fest! Belgia gjorde nådeløst en skikkelig korreksjon til Armenia denne torsdagskvelden som en del av kvalifiseringen til verdensmesterskapet for kvinner i 2023, med Red Flames som vant … 19 til 0 mål etter å ha plantet elleve roser i den første perioden. Armenia, den 128. nasjonen i verden, var ingen match. Teknologi, fysikk, taktikk: i kveld manglet armenerne litt alt for å bekymre de røde flammene, som perfekt forberedte Polens avgjørende mottakelse tirsdag. Til anekdoten, med dette resultatet på 19:0, tilbød Red Flames den største seieren i historien deres og slettet 12:0 mot Moldova i 2017.

The Red Flames er ikke her for å strenge perler. Fra 3. minutt av kampen, Wijnants, fra venstre, i midten på bakkenivå for Eurlings som scorer i to etapper. Som 18-åring scoret den unge spissen sitt første mål for Belgia (1-0, 3 «).

To minutter senere, kaptein Wullaert Utnytter en veldig dårlig tilbakelevering fra en armensk forsvarsspiller for å snappe ballen. Så presenterer hun seg for vergen Andriasyan og ros intelligent før du skyver ballen ned (2-0, 5 «). Hver gang en belgisk ball blir berørt, får motstanderforsvaret panikk.

Inkludert Vanhaevermaet starter Wijnants i dybden, som spiller perfekt mot Andriasyan for å score lagets tredje mål, hans første for landslaget (3-0, 7 «). Armenerne har knapt tid til å komme seg fra denne porten når de røde flammene allerede angriper. På frispark, fange heluwe, ensom høyre, midt på 2. post for Tysiak som det ikke er nødvendig å be for (4-0, 10 «). Andriasyan, Armenias vokter, lever gjennom et ekte mareritt. Og han er ikke klar til å stoppe…

17. minutt av kampen, finner Wullaert De Caigny i aksen. Hoffenheimeren gjør deretter en en-to med … en armensk forsvarer og ruller et fint skudd fra høyre som er i takvinduet (5: 0, 17 «). Dette er De Caignys 30. mål i kåringen, som er best Aline Zeler i rangeringen.

Noen minutter senere tilbød Tysiak (6: 0, 23 «) deretter De Caigny (7: 0, 28») en regulering foran unggutten Eurlings ikke imiter dem etter et flott kollektivt trekk (8-0, 30 «). Vil du ha mer ? Ikke noe problem ! Tre minutter senere brukte De Caigny en svært dårlig redning av motstanderens keeper til et hattrick (9-0, 33.). 9-0? Tiden for et øyeblikk siden Wullaert scoret nok et mål med en heading i sving (10-0, 34.), før Vanhaevermaet satte inn 11-0 med en fin heading. Pausen kommer litt sent for gjestene.

Ikke før hadde den andre tredjedelen startet før Wullaert bestemte seg for å øke poengsummen ytterligere (12: 0, 51.). Etter en kort hvile brukte Tysiak en corner til hattrick (13:0, 72.). Ikke verst for … en forsvarer.

Og de røde flammene ser ikke ut til å ville stoppe der. Nykommeren Teulings scoret det fjortende målet for belgierne (79.) så var det tur Caiman å bli med i partiet etter nok en armensk feil (15-0, 80 «).

Mot slutten av kampen tillot Belgia seg å score ytterligere fire mål i løpet av seks korte minutter. Cayman scoret innledningsvis en brakett (88.), Wullaert tilbød deretter en vise en kvinne inne i det armenske forsvaret (90 «) før han plasserte en femteplass (90 + 2»), og på slutten scoret Teulings et… 19. mål på slutten av den belgiske festivalen (90 + 4 «).

Åtte forskjellige målscorere, en femtedel fra kaptein Wullaert (som også destillerte 3 assists), et hattrick fra Tysiak og ett fra De Caigny: The Red Flames klarte ikke å komme til toppen den torsdag kveld.