Home » Thurnbichler ønsker en revolusjon. Norsk hopper: For meg ville det vært en straff

Thurnbichler ønsker en revolusjon. Norsk hopper: For meg ville det vært en straff

by Gunnar Garfors


Getty Images / Foto Olimpik / På bildet: Daniel Andre Tande

Mateusz Byczkowski


Diskusjonstemaet i hopprenn blant utøvere og trenere har vært BMI. Ifølge Thomas Thurnbichler bør koeffisienten, som i dag er 21 i denne sporten, økes, men Daniel Andre Tande ser det annerledes.

BMI, eller Body Mass Index, er et tema for åpen debatt. Hvis den holder seg på 21, kan deltakerne bruke ski med maksimal lengde tillatt. En lavere koeffisient gjør skiene kortere.

Trenere mener endringer i dette systemet vil være berettiget basert på helsen til hopperne. Apropos denne saken, den nåværende treneren for det polske landslaget Thomas Thurnbichler. Østerrikeren presenterte ideen sin i et intervju med den norske TV-kanalen NRK.

Jeg synes du bør øke BMI. Og ligger du under denne faktoren, så bør du korte ned skiene mer. Da er det kanskje fornuftig. Da vil det ikke være noen hoppere som er på grensen til en BMI på 21. Hvis vi tenker på lange sesonger og mange konkurranser, er det lettere å holde seg i god fysisk form hvis du veier litt mer – sa han.

Treneren for det slovenske laget, Robert Hrgota, har en lignende oppfatning om treneren til de polske hopperne. – Helseproblemer påvirker livene våre. Så jeg tror det er en god idé. Vi bør gjennomføre det, sa han.

SE VIDEOEN: Denne fanen ble gal. Se hva han gjorde under kampen

Daniel Andre Tande er imot denne løsningen. Den norske konkurrenten hevder BMI-indikatoren er en «utdatert» løsning. Ifølge ham skal hoppverdenen være basert på å måle kroppsfett hos idrettsutøvere.

– Jeg jobber hver dag for å være hard nok. For meg, hvis jeg sliter med å gå opp i vekt, vil det være en straff, mens for andre, de som går ned i vekt, vil det være en fordel.

Se også:
To store favoritter. Se individuelle blandingsresultater
Willingen skrekkkonkurranse. Sesong 2 avlyst!
Se skihopping i Pilot WP!

You may also like

Leave a Comment