Home » Tiden med fossilt brensel nærmer seg slutten: tyskere har begynt å produsere revolusjonerende drivstoff som til og med brukes i luftfart

Tiden med fossilt brensel nærmer seg slutten: tyskere har begynt å produsere revolusjonerende drivstoff som til og med brukes i luftfart

by Thure Lindhardt

Som mange andre industriland jobber Tyskland for å konvertere til bærekraftig energi så raskt og smidig som mulig.

En av de viktigste faktorene er drivstofforbruket til våre kjøretøy. Biler vil være elektriske, og elektrifisering av kommersielle fly vil ta flere tiår. Derfor lages parafin annerledesKunstig flydrivstoff produseres allerede i Tyskland. Scanpix / Sutterstock assosiativt bilde.

.

Et nytt anlegg i Emsland, Niedersachsen, skal produsere såkalt syntetisk parafin. Det er laget ved å blande hydrogen fra vann med karbondioksid fra atmosfæren. Merkelig oppskrift?

Husk at drivstoff er et hydrokarbon. For reaksjonen må elektrisitet hentes fra en roterende vindpark i nærheten.


Kunstig flydrivstoff produseres allerede i Tyskland.  Scanpix / Sutterstock assosiativt bilde.

Kunstig flydrivstoff produseres allerede i Tyskland. Scanpix / Sutterstock assosiativt bilde.

Drivstoffet som produseres av dette anlegget vil være karbonnøytralt da det bruker ren energi og karbondioksid fra atmosfæren. Dette betyr at CO2 fra fly som bruker disse drivstoffene, rett og slett slippes tilbake til atmosfæren.

Ved åpningen av anlegget sa den føderale miljøminister Svenja Schulze: «Epoken med brenning av kull, olje og naturgass nærmer seg slutten.»


Kunstig flydrivstoff produseres allerede i Tyskland.  Scanpix / Sutterstock assosiativt bilde.

Kunstig flydrivstoff produseres allerede i Tyskland. Scanpix / Sutterstock assosiativt bilde.

Vel, nærmer seg, men ikke så fort som vi ønsker. Denne fabrikken er for liten til å erstatte noe. Om tre uker ville den bare fylle tankene til et lite fly.

Dette er imidlertid et forsøk på å bevise at denne teknologien fungerer. Etter testing vil det være mulig å åpne et større anlegg på et tidspunkt i fremtiden.

Kilde: https://www.dw.com/de/nachhaltige-luftfahrt-kraftstoff-power-to-liquid/a-59398405

You may also like

Leave a Comment