Home » Tidligere i år holdt kronprinsesse Mette-Marit virtuelle audienser med sine foreninger

Tidligere i år holdt kronprinsesse Mette-Marit virtuelle audienser med sine foreninger

by Peter Østbye

Tidligere i år fikk kronprinsesse Mette-Marit av Norge kontakt med fire foreninger som hun gir sin beskyttelse. Kongen av Norges svigerdatter gjennomførte sine første høringer eksternt, og foretrakk å bruke ny teknologi, mens fysiske møter i landet fortsatt er strengt kontrollert. Kronprinsesse Mette-Marit har vist interesse for Norges speiderforbund, Hamsundagene, Barnefilmfestivalen og Amandusfestivalen.

Les også: Norges Haakon og Mette-Marit på Thanksgiving for Desmond Tutu

Fire organisasjoner sponset av Mette-Marit fikk øynene opp for ham i begynnelsen av året

17. januar 2022, på grunn av helsetiltakene i Norge, kunne ikke kronprinsesse Mette-Marit reise eller personlig ta imot representantene for foreningene hun er sponsor for. Derfor organiserer kronprinsessen sine avtaler eksternt via videokonferanse.

Dagens første høring ble bevilget Norges speiderforbund. I fjor sommer deltok 7500 guttespeidere på nasjonale leirer i 135 leire over hele landet. Speiderleder Håvard Djupvik og speiderrådsmedlem Ane Nørstebø Laache fortalte om hvordan speidere blir rammet av pandemien. Det var også et spørsmål om hvordan speidere vil tilpasse seg de nye tiltakene mens deres aktiviteter hovedsakelig foregår under leirer og samlinger.

(Foto: Liv Anette Luane, Det Kongelige Hoff)

De fire foreningene som ble mottatt mandag har alle til felles behovet for å samles i hopetall utendørs. De tre andre foreningene har ansvaret for å arrangere festivaler. Kulturfestivalen Hamsundagene i Hamarøy feirer i år 40-årsjubileum og håper at tiltakene snart lempes. at Barnefilmfestivalen er barnefilmfestivalen og feirer 25-årsjubileum i 2022.

(Foto: Det kongelige hoff)

Amandusfestivalen er Lillehammers studentfilmfestival. 2020- og 2021-utgavene fant sted digitalt. Igjen håper festivalen å arrangere en mer normal utgave i år. de Det kongelige hoff husker at kronprinsesse Mette-Marit gir sin beskyttelse til 16 organisasjoner, som hun jevnlig mottar for publikum. Publikum brukes vanligvis av tjenestemenn for å bli hørt, slik begrepet publikum antyder. Å snakke og lytte kan bidra til å løse problemer, finne nye ideer eller åpne nye perspektiver. Sponsoratet består, i tillegg til publikum, av deltakelse på alle arrangementene i regi av disse foreningene.

Nicholas Fontaine

sjefredaktør

Nicolas Fontaine har vært frilans webredaktør siden 2014. Etter å ha jobbet som tekstforfatter og skribent for en rekke belgiske og franske merker og medier, har han spesialisert seg på royalties. Nicolas er nå sjefredaktør for Histoires royales. nicolas@historiesroyales.fr


You may also like

Leave a Comment