Home » TikTok forbudt i NATO. Organisasjonen sendte informasjon til ansatte

TikTok forbudt i NATO. Organisasjonen sendte informasjon til ansatte

by Catherine Monroe

Informasjonen ble gitt ut av CNN, siterer to NATO-tjenestemenn. Representanter for myndighetene i organisasjonen Du bør sende melding til personalet fredag ​​morgender de offisielt kunngjorde forbudet.

Tjenestemennene som er intervjuet av redaktørene påpeker imidlertid at TikTok ikke kan brukes på de fleste av alliansens enheter på grunn av «teknologiske begrensninger».

En «senior NATO-tjenestemann» antydet dette for alliansen i et intervju med CNN «Sybersikkerhet er vår høyeste prioritet».

Vestlige land og institusjoner er redde for TikTok

Dette er ikke den første institusjonen som tar en slik beslutning. TikTok på forretningsenheter er forbudt av blant annet regjeringen i USA, Storbritannia, Norge og Europaparlamentet. En lignende anbefaling ble nylig utstedt av det polske myndighetsorganet digital rådgivning.

SE: New Zealand blokkerer tilgang til TikTok. Et annet land som det

TikTok er en kinesisk app. daglig leder Shou Zi Chew Amerikanske partnere forsikret i begynnelsen av mars at selskapet var uavhengig av Beijing. Selv «ser han ingen bevis for at den kinesiske regjeringen har tilgang til dataene», er han sitert av CNN. Direktøren forklarte også at kinesiske data aldri hadde bedt om data fra applikasjonen.

Han la til at TikTok vil flytte sine servere til USA, hvor de vil bli hostet av det amerikanske selskapet Oracle.

Kinesisk lov tillater tjenestene å få tilgang til informasjon

Lederen for digitaliseringsrådet, Józef Orzeł, uttalte i et intervju med Polsat News at «Kina har en lov som styrer alle kinesiske selskaper, alle innbyggere, fullt samarbeid med statlige myndigheter, inkludert sikkerhet«.

SE: USA: Det hvite hus gir offentlige etater 30 dager på å fjerne TikTok fra føderale enheter

Han understreket imidlertid at anbefalingen til den polske regjeringen om ikke å bruke TikTok på forretningsenheter kan endre seg. Dette vil være mulig hvis TikTok holder løftet og overfører data fra europeiske land til servere som drives i Europa og derfor er underlagt europeisk lov.

jk/Polsatnews.pl

You may also like

Leave a Comment