Home » Til og med Hollywood-redaktører sender filmene sine til Szczecin-festivalen. Den unike seniorfilmen starter

Til og med Hollywood-redaktører sender filmene sine til Szczecin-festivalen. Den unike seniorfilmen starter

by Catherine Monroe

Senior Movie Film Festival er en unik begivenhet på kartet over filmfestivaler i Polen og rundt om i verden.

– Vi ønsker å gi unge artister over 60 en sjanse. Det er vanskelig å konkurrere med unge filmskapere som har en annen fortelling og hvis filmer er mer spektakulære, sier Krzysztof Kuźnicki fra Kameraforeningen, som arrangerer festivalen. – Og det vi ønsker er å formidle tankene til en moden mann, men samtidig ung i sitt arbeid, som fortsatt har litt naivitet i seg. Kombinert med livserfaring fører dette til flotte resultater.

Profesjonelle og kreative uten erfaring. «Det viktigste er hva de ønsker å formidle»

Seniorfilmfestivalen er delt inn i to kategorier: Hovedkonkurranse og Seniortema. I hovedkonkurransen vises filmer av filmskapere over 60 år, mens vi i Senioremnet ser produksjoner av yngre som tar for seg seniorsaker.

– I år har vi 20 filmer i hovedkonkurransen og 8 filmer i senioremnet – avslører Jakub Romanowski fra Kameraforbundet. – De fleste filmene kommer fra Polen og USA. Dette inkluderer en dokumentar av skaperen, som jobbet som redaktør i Hollywood og redigerte produksjoner som «Rambo II» og «They Live». Det vil også være et verk av en italiensk filmskaper som var kinematograf på mange italienske filmer.

Seerne vil også se filmer fra Storbritannia, Japan, Norge, Portugal, Spania og Tyskland. En produksjon fra Colombia skal vises for første gang.

– Vi har filmer fra alle sjangere. Spillefilmer, dokumentarer, animasjonsfilmer, det er alltid noe eksperimentelt, innrømmer Romanowski. – Det er skapere som har deltatt i tidligere utgaver, vi har den hjemvendte Kazuya Ashizawa fra Japan eller Alistair Kerr fra Storbritannia. Både fagfolk og uerfarne søker, men det viktigste er hva de ønsker å formidle, understreker han.

Filmene vil bli vurdert av en jury bestående av Izabela Plucińska, Katarzyna Wilk og Damian Romaniak i hovedkonkurransen og Helena Borlik-Salcewicz, Wiesław Orłowski og Michał Marks i senioremnet.

Det skjer mye utenfor konkurransen

Arrangørene inviterer til visning av konkurransefilmene fredag ​​og lørdag. Festivalen handler imidlertid ikke bare om konkurranseshow. Du kan delta på de første arrangementene neste onsdag.

– Vi starter med en vernissage av Łukasz Krytkowskis fotografier på Piwnica Kana, deretter drar vi til hovedkvarteret til Camera Association for en visning av animasjonsfilmer av Alistair Kerr, som er vår spesialgjest i år – kunngjør Anna Wiśniewska fra Camera Forening .

På torsdag er det planlagt et foredrag av Józef Leszek Wiśniewski: «Mine filmatiske anti-fascinasjoner», som vil sette polske og internasjonale kinoklassikere i et annet lys. På programmet står også en konsert av bandet Fake Ears, som vil presentere shanties i stil med… punk.

Det er også spesielle show, inkludert: Som en del av Polskie Doki kan du se filmen «Vika!» for første gang i Szczecin. – om den eldste kvinnelige DJ-en i Polen. Som en del av Window to the West vil vi igjen se «Vibe» – en kortfilm av Michał Marks som ble spilt inn i Szczecin.

Arrangørene inviterer til prisgalla og visning av vinnerfilmene søndag 24. september kl. 19.00 i Stara Rzeźnia.

Seniorfilm 2023 går fra 20. til 24. september og vil finne sted på forskjellige steder i Szczecin, inkludert: Small Theatre, Scandinavian House og Incubator for Creative Sectors. Det er gratis adgang til alle arrangementer. Det detaljerte programmet finner du på: www.seniormovie.pl

Media beskytter av arrangementet er portalen wSzczecinie.pl.

You may also like

Leave a Comment