Home » Tillit til de røde flammene utenfor Norge

Tillit til de røde flammene utenfor Norge

by Thure Lindhardt

Kvelden var svært vellykket for Red Flames i Leuven. Dette er det minste vi kan skrive, for til den store 7-0-seieren mot Kosovo må vi legge til 0-0 mellom Norge og Polen samtidig. Et resultat til fordel for Flames, som slutter seg til de norske i toppen av gruppe F. Duellen på topp, som venter våre landsmenn i Oslo førstkommende tirsdag, ser allerede ut som et avgjørende oppgjør med tanke på å kvalifisere seg til VM.

En måned etter å ha ødelagt Albania, gruppens andre «Petit Poucet», har Belgia re-målrettet Kosovo. Pekte på 115. plass på verdensrankingen gikk motstanderen i vannet raskt og fra alle kanter denne torsdagen, med et mål fra den første belgiske fremrykningen med en heading fra Vanhaevermaet.

Og offensivt var spillerne fra Ives Serneels effektive igjen med sine vanlige 4-3-3, selv om poengsummen kunne vært enda høyere. I en gruppe hvor målgjennomsnittet på slutten av kurset kan være avgjørende, er det alltid lurt å se på statistikken.

Akkurat som ingen penger. Ikke-utvalget av Justien Odeurs actée, det vil si Nicky Evrard, som tok på seg fakkelen. Hvis Ghent-vergen ikke hadde mye arbeid, gjorde hun en god jobb. Spesielt mot Shala med straffe, to ganger, før pause, eller med et langskudd i timen.

Hvis den offensive sektoren ser ut til å ha streifet rundt, la oss si at alt handlet om Kosovo, forsvaret på sin side ser fortsatt ut til å være det svake leddet i dag. Fraværet til Laura De Nève, som skulle være tilbake i Anderlecht snart, henger over baktroppen til Flames. Riktignok slapp Evrard inn et mål etter denne kampen, men Kosovo behandlet Tysiak og Co dårlig til tider. Med en Biesmans som først og fremst tenkte på å ikke ta gult for ikke å gå glipp av hovedstadsturen til Norge, benyttet den motstridende offensive animasjonen muligheten til å bringe fare.

Heldigvis var dette irrelevant, da det dreide seg om tre nye poeng som ble vunnet mot 2500 supportere tilstede i Leuven og som var entusiastiske helt til slutten.

Belgia: Evrard; Philtjens, Biesmans (46. Tison), Tysiak, Vangheluwe (79. Deloose); Vanhaevermaet, Teulings, De Caigny, Cayman (79. Blom), Wijnants, Wullaert.

Kosovo: Kolgeci; Kryeziu, Gashi, Syla, Hisenaj, Misini (76e Ramaj), Shala (46e Grajqevci), Hailaj (76e Smaili), Bqkaj, Memeti, Recica (46e Limani).

Dommer: I. Kumer.

Ansvarsfraskrivelse: Limani, Vangheluwe.

Les buts: 2. Vanhaevermaet (1-0), 8. Cayman (2-0), 16. Wullaert (3-0), 28. De Caigny (4-0), 36. Vanhaevermaet (5-0), 50. og 70. Wullaert (6-0 og 7-0).

You may also like

Leave a Comment