Home » Tirsdag (22/02) – se den viktigste informasjonen fra landet og fra …

Tirsdag (22/02) – se den viktigste informasjonen fra landet og fra …

by Catherine Monroe

– Kreml har tatt et nytt skritt mot å revitalisere Sovjetunionen, sa den ukrainske forsvarsministeren Oleksiy Reznikov tirsdag. – Det vil være en vanskelig utfordring foran oss, det blir tap og smerter, men vi skal vinne – understreket han.

–Kremlin har tatt enda et skritt mot gjenfødelsen av USSR (…). Det eneste som skiller ham fra det er Ukraina og den ukrainske hæren – sa Reznikov, sitert av Interfax-Ukraine-byrået.

– Det er en vanskelig utfordring foran oss. Det vil være skader. Du må gå gjennom smerten, overvinne frykt og tristhet. Men vi vinner garantert. Vi er på vårt land og sannheten er på vår side, sa ministeren i sin appell til det ukrainske militæret.

finne ut mer.

Russlands president Vladimir Putin sa tirsdag at en av betingelsene for å normalisere Russlands forhold til Ukraina er anerkjennelse fra myndighetene i Kiev av folkeavstemningen i 2014 om det annekterte Krim. Ukraina bør også avstå fra å bli med i NATO selv, sa han.

Ifølge Putin bør også Vesten respektere folkeavstemningen på Krim.

finne ut mer.

Ministerrådet vedtok utkastet til lov om forsvar av fedrelandet som ble lagt fram av forsvarsministeren.

Regjeringen ønsker å styrke den polske hæren og øke forsvarsbudsjettet. Den nye loven om forsvar av fedrelandet tar hensyn til den nåværende geopolitiske situasjonen rundt Polen og det tilhørende behovet for å utvikle landets forsvarspotensial, inkludert teknisk modernisering av de polske væpnede styrker og øke antallet soldater til rundt 300 000. De foreslåtte løsningene ble utarbeidet under ledelse av Ministerkomiteen for nasjonal sikkerhet og forsvarssaker, ledet av Jarosław Kaczyński, visestatsminister.

Den nye loven organiserer på en omfattende måte bestemmelsene om Republikken Polens væpnede styrker og erstatter flere rettsakter, inkludert loven av 21. november 1967 om den generelle forsvarsplikten til Republikken Polen. Ytterligere midler til utvikling av den polske hæren.

finne ut mer.

Den britisk-ledede felles ekspedisjonsstyrken JEF, som inkluderer 10 nord-europeiske land, vil gjennomføre en rekke integrerte militære operasjoner, blant annet i Østersjøen, sa den britiske forsvarsministeren Ben Wallace tirsdag.

«Vi har blitt enige om å gjennomføre en serie integrerte militære aktiviteter i vår del av Nord-Europa til sjøs, på land og i luften. For eksempel vil vi snart gjennomføre en øvelse som viser bevegelsesfriheten til JEF-landene i Baltikum. Denne og andre aktiviteter vil forbli forebyggende og forholdsmessige,» sa Wallace etter et møte med forsvarsministre fra statene som utgjør Joint Expeditionary. Force (JEF).

Det britisk-ledede korpset består av Danmark, Estland, Finland, Nederland, Island, Litauen, Latvia, Norge og Sverige.

finne ut mer.

Kontoret til det polske finansinspektoratet gjør oppmerksom på risikoen for økt aktivitet til nettkriminelle, siden den spente geopolitiske situasjonen skaper en risiko for økt aktivitet i det polske nettområdet ved at folk prøver å destabilisere funksjonen til for eksempel enkeltselskaper i finanssfæren .

I tirsdagens pressemelding minner kontoret om at strenge krav til cybersikkerhet for selskaper i finanssektoren har bidratt til å oppnå og opprettholde et høyt nivå av motstandskraft i det polske finansmarkedet mot potensielle cyberangrep de siste årene.

finne ut mer.

– I tilfelle fullskala aggresjon fra Russland, vil det bli erklært krigslov i Ukraina, sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy tirsdag.

– Vi tror at det ikke vil og vil bli en stor opptrapping fra Russlands side, en kraftig krig mot Ukraina. Gjør de det, truer krigsloven, kunngjorde statsoverhodet.

finne ut mer.

Sentraleuropeiske land forbereder seg på flyktningbølgen fra Ukraina. Avhengig av scenariet vil det være hundretusener eller til og med millioner. Polen er kåret til det viktigste mottakslandet for flyktninger – skriver dagsavisen «Frankfurter Allgemeine Zeitung» tirsdag.

– Vi er veldig på vakt og forberedt på alle mulige scenarier, sa innenriksminister Nancy Faeser mandag i Wien, hvor hun kombinerte det første besøket til Østerrikes innenriksminister Gerhard Karner med åpningen av flyktningkonferansen på Balkan.

finne ut mer.

– Den ensidige uttalelsen fra Russlands president Vladimir Putin om anerkjennelse av de såkalte separatistrepublikkene er en aggresjonshandling og en folkerettslig forbrytelse; Utsiktene er så dårlige som mulig, så det trengs en fast og umiddelbar reaksjon i form av sanksjoner, sier Paweł Jabłoński, nestleder i Utenriksdepartementet.

Russlands president Vladimir Putin undertegnet mandag et dekret som anerkjenner separatistiske «folkerepublikker» Donetsk og Luhansk i det østlige Ukraina.

Putin og Donbass separatistledere har også signert avtaler om vennskap, samarbeid og gjensidig bistand med Russland. Den russiske lederen leverte en melding som varte i over en time mandag kveld, der han beskrev Ukraina som en «integrert del» av russisk historie og kulturrom. Ifølge Reuters beordret Putin russiske tropper til å invadere territoriet i det østlige Ukraina.

finne ut mer.

Tidligere president Aleksander Kwasniewski vurderte tirsdag at det ikke vil være krig i Ukraina i betydningen militært eller militært angrep, men Russlands handlinger vil fortsette å ødelegge Ukraina økonomisk.

Kwaśniewski, som var gjest i Radio Zet tirsdag, anslo at ytterligere skritt fra Russland kan forventes fordi Vladimir Putin ønsker at «hele Ukraina skal være under den russiske innflytelsessfæren». Samtidig vurderte han at krig «i betydningen militært eller militært angrep ikke vil finne sted fordi det ville være for kostbart og for risikabelt, fordi ukrainere vil gjøre motstand».

finne ut mer.

Reuters-reportere rapporterte tirsdag at umerkede stridsvogner dukket opp i Donetsk-forstedene sammen med andre militære kjøretøy.

Tidligere hadde andre medier og journalister skrevet om militærspalter på vei mot byen, og hevdet at de var russiske tropper. Dusinvis av russiske stridsvogner, lastebiltrukne våpen og andre militære kjøretøy er på vei til Donetsk, rapporterte Alain Barluet, Moskva-korrespondent for det franske avisen Le Figaro, mandag kveld. Han ga også ut en video som viser bevegelsene til russiske tropper i den separatistiske pro-russiske folkerepublikken Donetsk i det østlige Ukraina. Han bemerket at konsentrasjonen av tropper også ble observert på russisk side av grensen.

finne ut mer.

– Vi bør svare på det som skjedde i Ukraina med fred, sanksjoner og solidaritet, sa Polens 2050-leder Szymon Hołownia tirsdag.

Han appellerte også til president Andrzej Duda om å foreslå løsninger som vil styrke vår sikkerhet.

Russlands president Vladimir Putin signerte mandag et dekret som anerkjenner de separatistiske «folkerepublikkene» i Donetsk og Lugansk. Putin og Donbass separatistledere har også signert avtaler om vennskap, samarbeid og gjensidig bistand med Russland.

Hołownia understreket på tirsdagens pressekonferanse i Sejm at dette angrepet på Ukraina må møtes med et veldig konkret svar, «ikke bare fra hele det vestlige samfunnet, men også fra en utfordring om hva vi burde gjøre i Polen i dag».

finne ut mer.

– I dette spesielle øyeblikket av den geopolitiske situasjonen erklærer Polen og Tyskland enhet, solidaritet og samarbeid – understreket klimavernminister Anna Moskwa tirsdag etter et møte med hennes motpart fra Tyskland.

Lederen for Klima- og miljødepartementet, Anna Moskwa, møtte Steffi Lemke, forbundsminister for miljø, naturvern, atomsikkerhet og forbrukerbeskyttelse, i Warszawa tirsdag.

finne ut mer.

«Den russiske presidenten Vladimir Putin er klar for en fullskala invasjon av Ukraina», og hvis det skjer vil Storbritannia gjøre alt de kan for å gjøre det til en fiasko, sa Storbritannias statsminister Boris Johnson tirsdag morgen.

Etter morgenmøtet til regjeringens kriseteam kunngjorde han at Storbritannia umiddelbart ville innføre sanksjoner, detaljer om disse vil bli kunngjort i Underhuset på tirsdag.

finne ut mer.

Dramatiske scener spilte nylig ut på settet til den femte delen av Indiana Jones. Som utenlandske medier rapporterte, besvimte plutselig et av medlemmene i produksjonsteamet og besvimte. Harrison Ford, som var i nærheten, ringte umiddelbart etter hjelp.

– Trolig takket være hans raske reaksjon var det mulig å redde ham – avslørte vitnet til hendelsen.

Den femte delen av Indiana Jones avsluttes akkurat i Pinewood Studios i Storbritannia. Harrison Ford skal spille tittelfiguren for siste gang. Som det viser seg, holder skuespilleren seg rolig i dramatiske øyeblikk, akkurat som arkeologen og eventyreren han spiller. Ifølge en person på produksjonssettet som ønsket å være anonym, har det nylig vært en potensielt farlig hendelse som involverte et medlem av filmteamet. Mannen truet med å miste bevisstheten og falle i bakken. Heldigvis var det en hovedaktør i nærheten som reagerte bevisst og umiddelbart ringte etter hjelp.

finne ut mer.

You may also like

Leave a Comment