Home » To medaljer fra de europeiske lekene

To medaljer fra de europeiske lekene

by Catherine Monroe

To medaljer fra de europeiske lekene ble vunnet av vårt modige friidrettslag på den første dagen av lag-EM på Silesian Stadium. Ewa Swoboda var uovertruffen på 100 meter, og vant med en poengsum på 11,09. Til gjengjeld måtte Natalia Kaczmarek bare vike for Femke Bol fra Nederland for én runde, som nesten i siste øyeblikk bestemte seg for å også stille på flat distanse.


Dominik Kopeć og Piotr Lisek kom seg opp på pallen i stavsprangkonkurransen. Medaljer, medaljer, men det viktigste i denne konkurransen er poengene i lagkonkurransen. Det som teller er den høyeste plassen i konkurransen og deretter lagets stigning i tabellen.

Organisatorisk feilstart

Etter 11 konkurranser er Italia på topp med 141 poeng, foran Storbritannia (131,5) og Polen (127), og bak oss er de farlige lagene i Nederland (125), Tyskland (121,5) og Portugal (117,5). og Frankrike (99). Resten av tapene er litt større. Det er imidlertid fortsatt to dager med sportslige konkurranser foran oss, og mye kan fortsatt endres.

Rivaliseringen begynte med en alvorlig organisasjonssvikt. Damene dukket opp i kulesirkelen og vi kunne ikke tro resultatet som kom ut med navnet Klaudia Kardasz. 18.56 – dette resultatet er definitivt bedre enn sesongens beste prestasjon og nær personlig rekord (18.63). Etter flere forsøk fra konkurrentene hennes viste det seg imidlertid at konkurransen måtte startes på nytt, da det viste seg at måleapparatene hadde feilet. Kardasz startet med 16,94 og holdt seg lenge på sjetteplass. I det femte forsøket nådde hun til slutt 17,12 poeng og forbedret seg med én plass. Rej ble ledet godt over 18 meter av Tysklands Yemisi Ogunleye og Portugals Auriol Dongmo. Sistnevnte vant til slutt med 19,07. Kardasz la ikke skjul på irritasjonen da hun dukket opp i den blandede sonen.

Skuffet

«Jeg ble tydelig snytt, selv om jeg selvfølgelig visste at det ikke var et skudd i nærheten av 18,5 yards,» sa kulestøteren. – Enheten gikk i stykker, men dommerne bør holde et øye med fremdriften i denne konkurransen. «Jeg prøvde å overbevise dem om at de gjorde forskjellen og laget serien. Det var et skudd på ca 17.50. Det ble bestemt annerledes og vi startet konkurransen på nytt. Dette faktum gjorde oss alle nervøse og det hadde absolutt en innvirkning på holdningen vår – sa den svært bekymrede kulestøteren fra Podlasie Białystok.

Malwina Kopron, bronsevinner fra Tokyo, kjempet tappert om førsteplassen i hammerkastkonkurransen. Med en poengsum på 70,77 holdt hun lenge andreplassen, men falt tilbake til fjerdeplass etter fjerde serie. Hun mobiliserte imidlertid sterkt i siste forsøk og endte til slutt på tredjeplass med en poengsum på 71,18, og tjente 14 poeng for laget. Hun vant imidlertid ikke European Games-medaljen, da det viste seg at to konkurrenter fra svakere divisjoner oppnådde bedre resultater. Sara Fantini var uovertruffen, med en personlig rekord på 73,26 på siste forsøk og var 92 cm foran finske Silja Kosonen.

Du skuffet oss ikke

Vi ventet på 400 m menn og kvinner med stor interesse. Natalia Kaczmarek, som har vært i toppform i det siste, var satt til å gå head-to-head med den raske nederlandske løperen Femke Bol. Begge damene skuffet ikke det beskjedne publikummet. Bol er nå utenfor vår løpers rekkevidde og har nok en gang «brutt» 50 sekunders barrieren og slått 49,82 (DME rekord). Kaczmarek ble nummer to med en litt dårligere tid enn Kusego-stevnet (50.34), men hun siktet mot sølv mot europeerne, men bagatelliserte den skiva noe.

– Det viktigste er at jeg fikk femten poeng for laget og gjorde det jeg kunne – understreket vår sprinter. «Femke Bol er bedre enn meg for øyeblikket. Etter 200 meter så alt bra ut, så «brøt» jeg denne løpeturen litt og jeg gikk tom for energi de siste meterne. Jeg har fortsatt mye å gjøre og håper at alt ordner seg før VM.

Oppsiktsvekkende norsk

Vi forventet mye mer av Karol Zalewski på 400m. I sin svakere serie scoret han i mellomtiden 45,95 og ble nummer fire, bare 12. Vinneren ble den sensasjonelle nordmannen Harvard Bentdal Ingvaldsen med 44,88, som er 0,02 dårligere enn hans personlige rekord. Nordmannen fyller 21 år om under to måneder!

Vi var skuffet på 800 m også, for Mateusz Borkowski tok 3. plass i en teoretisk sterkere serie med resultatet 1:47.18. Han endte imidlertid på en syvende plass da fire løpere tilbakela den distansen raskere enn vår representant. Raskest var sveitseren Ramon Wipfeli med 1:46,73.

I 3000m brattkjøring hadde vi imidlertid ingen illusjoner, da vi kun var representert av 20 år gamle Maciej Megier. Han løp veldig ambisiøst, men det kom bare til 12. plass og på slutten kom han under mye press fra franskmennene og tyrken.

tempo til slutten

Det ble spurter på slutten av dagen og vi la ikke skjul på at vi regnet med nevnte Ewa Swoboda, som viste en flott innledende reaksjon og holdt tempoet helt til slutten. Ingenting annet enn glede med tanke på de neste lanseringene. Kopec løp allerede på 10.05 og 10.06 denne sesongen, men denne gangen 10.21 tilfredsstilte han ikke i det hele tatt.

Han forlot startblokkene i god stil og ledet, men den andre delen av distansen var, som han sa selv, en total katastrofe. – Jeg kan bare klandre meg selv fordi det er lenge siden jeg rotet til et slikt løp – sa vår beste sprinter svært utrøstelig. Lisek på sin side endte like bak pallen med en poengsum på 5,80, men var ikke bare fornøyd på grunn av farsdagen.

«Jeg har stabilisert formen min på dette nivået og det er noe jeg er glad for.» – Rivalene er bedre denne gangen, men jeg vil ikke forårsake en tragedie av det. Jeg er glad for at jeg nådde minimum antall poeng foran meg. Det er ment å være morsomt for publikum, og det tror jeg det var.

Nok en dag med kamp på lørdag, avslutning på søndag og mye kan fortsatt skje i disse mesterskapene.


I bildet: To medaljer fra de europeiske lekene. Ewa Swoboda bekreftet sin høye form.

Foto. Lukasz Sobala/PressFocus


huske – Vi er der for deg i kiosker, supermarkeder, bensinstasjoner, men du kan også kjøpe oss i elektronisk form. søk videre www.ekiosk.pl Og http://egazety.pl.

You may also like

Leave a Comment