Home » to medaljer til for Frankrike og en sol til Van der Poel – Liberation

to medaljer til for Frankrike og en sol til Van der Poel – Liberation

by Thure Lindhardt
OL i Tokyo 2021dossier

Frankrike 10. plass på medaljetabellen, sjokk og skuffelser mandag 26. juli i Tokyo. Her er oppsummeringen av dagen og hva du skal se for tirsdag 27. juli.

Dagens forestillinger

Judo. En sølvmedalje er en prestasjon. For Sarah-Léonie Cysique har den imidlertid en bitter smak. Franskvinnen ble slått i finalen mot kosovaren Nora Gjakova på grunn av en voldgiftsdom fordi hun hadde støttet seg på hodet. «Det er frustrerende, jeg ville ha foretrukket at hun hadde satt en boks til meg [un ippon, ndlr]. Jeg synes det er litt urettferdig»hun svarte på fransk TV. Likevel er det den beste prestasjonen i hans unge karriere og den tredje medaljeseieren til det franske judolaget i Tokyo etter Luka Mkheidze (bronse) på lørdag og Amandine Buchard (sølv) på søndag. Les artikkelen fra vår judospesialist.

Fekting. I Rio for fem år siden mislyktes hun ved foten av pallen. Det året vant Manon Brunet sin bronsemedalje. En første for den franske damens sabel ved de olympiske leker. Hennes tårevåte glede ved slutten av kampen etterlater ingen tvil om følelsene hennes. Medaljen hans er den andre, etter Romain Cannones gull på søndag, som skal betales av fekterne i lommen på tricolor-delegasjonen. Den femte for den franske delegasjonen. Les artikkelen til vår spesialkorrespondent.

Svømme. I det olympiske bassenget detroniserte australieren Ariarne Titmus dronning Katie Ledecky etter en høyintensitetsfinale på 400 meter. Sprintstjernen Caeleb Dressel vant den første av seks titler han siktet til i Tokyo da han startet løpet med den amerikanske 4×100 m stafetten. Les historien vår.

Rullebrett. Hva gjorde du da du var 13? Momiji Nishiya er en olympisk mester. Den unge japanske kvinnen vant gull i street skateboard på mandag, en av de to begivenhetene i disiplinen som er lagt til OL-programmet for å forynge lekens publikum. Gjennomsnittsalder på pallen: 14 år. Les historien vår.

Stille

Håndball. Andre gruppespill på Yoyogi Stadium og andre seier til de franske håndballspillerne på beste vei til kvartfinalen. Etter å ha truffet Argentinas mål (33-27) på lørdag, bekreftet Nikola Karabatic og lagkameratene en motstander med overlegne referanser (34-29) mot Brasil på mandag. Tyskland venter dem på onsdag, så den ene etter den andre: Spania og Norge. For å vinne sitt kvartal må de plassere seg blant de fire beste i gruppen på seks.

Skuffelser

Svømme. Svømmeren Marie Wattel kom til Tokyo med ambisjoner og referanser (europamester over 100 m butterfly, hennes favorittdistanse). I semifinalen forbedret hun sin franske rekord og kom nærmere den i finalen. Men utilstrekkelig. Tredje etter den første pitch, kjempet hun de siste meterne og ble nummer seks i et løp vunnet av kanadiske Margaret MacNeil. «For det sjette, for meg er det anekdotisk, det er pallplass eller ingenting. Selvfølgelig skulle jeg gjerne ha gjort en, men det var mye å lære »Dette ble forsikret av den 24 år gamle svømmeren, som skal gi en avtale i Paris i 2024. Les vårt møte med Marie Wattel.

Triatlon. Desillusjonen er stor for Vincent Luis, som drømte om å gi Frankrike en første pallplass i denne sporten, som har vært inkludert i det olympiske programmet siden lekene i Sydney i 2000. Den franske dobbeltverdensmesteren bommet på sitt løp og endte på 13. plass, langt bak nordmannen Kristian Blumenfelt. Som 32-åring satset han mye på lekene i Tokyo etter sine fiaskoer i London i 2012 (11.) og Rio 2016 (7.). Lørdag får han en ny sjanse med mixstafetten.

Fjellsykling. Etappevinner og i den gule trøya i den første uken av Tour de France var Mathieu Van der Poel på gulljakt. Spektakulært solskinn fra første runde frarøvet Raymond Poulidors barnebarn OL-drømmen. Den fysisk merkede nederlenderen ble eliminert på slutten av 5. runde. Tittelen gikk til den svært unge briten Thomas Pidcock. Den første franskmannen, Victor Koretzky, tar 5. plass.

Program i Tokyo: det er allerede i morgen

Judo. Clarisse Agbegnenou, fem ganger verdensmester, skal tirsdag forsøke å få OL-gull, som mangler på rekorden hennes. Organisert i -63 kg-kategorien, er flaggbæreren av den franske delegasjonen med gymnast Samir Aït-Saïd ventet på Nippon Budokan fra klokken 04.00 fransk tid.

Fjellsykling. Loana Lecomte, som vant de fire verdenscuprennene denne sesongen, og Pauline Ferrand-Prévot starter klokken 08.00 på Izu-banen. Les vårt portrett av Loana Lecomte, atleten på styret.

Gymnastikk. Simone Biles, den mest suksessrike gymnasten i historien, sikter mot sin første gullmedalje i all-round lagkonkurransen. Men det er den individuelle allroundkonkurransen som er planlagt torsdag som vekker oppsikt: Amerikaneren kan bli den første doble olympiske mesteren i denne disiplinen siden Tsjekkoslovakia i Vera Caslavska (1964 i Tokyo og 1968 i Mexico).

Sidene

En klynge av … olympiske ekteskapsforslag. En tysk fotballspiller og treneren til en argentinsk fekter brukte kameraene mandag for å ta skrittet fullt ut.

Amandine Buchard, sølvmedalje og privatliv. Tricolor-judokaen, som ble slått i finalen av japanske Uta Abe søndag, kom tilbake mandag for å kommentere hennes tidligere forhold til en tysk kollega på sosiale nettverk.

To judokaer utløper i stedet for å møte en israelsk motstander. Etter uttaket av algerieren Fethi Nourine på lørdag, konkurrerte ikke sudaneren Mohamed Abdalrasool mot den israelske friidrettsutøveren Tohar Butbul i den 32. finalen i -73 kg-kategorien mandag.

Chronicle «In the Olympic Bubble»

I Tokyo under lekene forteller vår spesielle korrespondent Romain Métairie historien om eventyr innenfor eventyr. Den 9. dagen faller regnet og invitasjonene deles ut til kvoten.

You may also like

Leave a Comment