Home » To nye ambulanser til Radom redningstjeneste. De brukes av poliklinikkpersonalet til natt- og ferieomsorg

To nye ambulanser til Radom redningstjeneste. De brukes av poliklinikkpersonalet til natt- og ferieomsorg

by Gunnar Garfors

Ambulanser er kjøpt inn fra Radom Ambulansetjeneste, men de brukes i reiser til pasienter som bruker natt- og feriehelsetjenester. Ambulansene koster rundt PLN 700 000, pengene kommer fra bybudsjettet.

Radom ambulansestasjon har gitt natt- og feriehelsehjelp til byens innbyggere i årevis. Pasienter melder seg dit daglig fra kl. 18.00 til kl. 08.00 og på søndager og helligdager etter at legekontoret har jobbet. De fleste pasienter kommer til poliklinikken for konsultasjon, men det er tider da vakthavende lege eller sykepleier besøker pasienten.

– Disse turene er for funksjonshemmede pasienter og de som ikke kan nå oss. Beslutningen om å forlate tas alltid av en lege etter en konsultasjon – forklarer Bogumiła Galas fra natt- og feriesykepleien til Radom ambulansestasjon.

Og til slike turer brukes de nye ambulansene. Så langt har ambulansen to andre ambulanser som allerede var utslitte. De nylig kjøpte kommer med basisutstyr.

– Disse to ambulansene koster nesten PLN 700.000, kjøpet deres er en del av et større flåteerstatningsprogram som vi gjennomfører takket være midler fra Radom-budsjettet. Personalet ventet utålmodig på disse ambulansene. Snart vil ambulansen vår også ha nytt medisinsk utstyr, som også ble anskaffet takket være støtten fra byen – sa Elżbieta Cieślak, visedirektør for Radom ambulansestasjon.

På dagtid ivaretar natt- og feriepoliklinikken i snitt 160 pasienter. Dette inkluderer minst noen få turer til sykehus.

– Det er hit pasientene kommer når de trenger hjelp etter arbeidstid i primærhelseinstitusjoner eller på fridager. Vi ønsker at personalet skal bruke godt utstyr slik at de om nødvendig kan nå pasienten uten unødig forsinkelse – sa Jerzy Zawodzie, varaordfører i Radom med ansvar for helsevesenet.

Dette er nok et by-sponset kjøp for Radom-ambulansen. Ambulanser som brukes av leger og ambulansepersonell for å besøke pasienter, skiftes systematisk ut.

– De siste årene er det kjøpt inn 18 ambulanser som for første gang også kjørte til poliklinikken for natt- og feriemedisinsk behandling. Vi har et sterkt fokus på godt, moderne utstyr som gir kvalitet og komfort for å redde livet til Radom-innbyggere og forbedre tilgangen til helsetjenester for Radom-innbyggere og den bredere Radom-regionen – sa Radosław Witkowski, ordfører i Radom.

Onsdag 19. oktober ble ambulansene offisielt overlevert Natt- og ferieambulansepersonalet og velsignet.

Husk at bare i år kjøpte Radom Ambulansestasjon blant annet en ny bariatrisk ambulanse utstyrt for å kunne transporteres og effektivt redde liv og helse til pasienter med sykelig overvekt. I Mazovia er det bare to slike ambulanser. I 2022 anskaffet ambulansen fem moderne Karatkaer med det beste utstyret.

Viktigere er at ambulansene som ble trukket tilbake fra Radom-stasjonen etter kjøp av nye ambulanser, fortsatt brukes av andre enheter. Redningstjenesten setter dem i kontakt med andre distrikter eller frivillige brannvesen i regionen.

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment