Home » Tokyo 2020. Friidrett. Malwina Wojtulewicz på en overraskende nordmann

Tokyo 2020. Friidrett. Malwina Wojtulewicz på en overraskende nordmann

by Thure Lindhardt

Polakken triumferte i konkurransen med 82,52 m, tredje ble Fajdek, som tapte for Norge med fem centimeter. Interessant nok jobber en innbygger i Oslo som sjåfør til daglig.

Hans største suksess så langt var sjetteplassen i verdenscuppen i Doha i 2019. Et år tidligere ble han nummer fem i EM i Berlin. Han var heller ikke vellykket som junior. Den beste prestasjonen var fjerdeplassen ved 2009-europamesterskapet for juniorer.

For konkurransen i Tokyo var livsrekorden hans 78,25 m, som han satte i 2019. Han forbedret dette resultatet med det første kastet i kvalifiseringsrundene ved de olympiske leker – 78,79 m. I konkurransen ble dette resultatet forbedret tre ganger. På bare noen få dager forbedret han sin personlige rekord med over tre meter.

– Det er rart for meg. Jeg vet hvor mye arbeid du må legge ned i å forbedre livsdataene dine på dette nivået. Over tre meter kan du forbedre deg hvis du kaster 72 m, men når avstandene er nærmere 80 m ser det rart ut – sa Wojtulewicz i et intervju med Onet Sport.

– Da Wojtek begynte å trene med meg, endret vi stimuli og så forbedret han seg med sikkert to og en halv meter i løpet av året. Jeg er spent på å se hvordan trening bidro til å gjøre det så bedre. Det er et mysterium for meg. Vi har i alle fall kommentert denne prestasjonen blant våre trenere – la hun til.

Sobierajska innrømmet at da hun så Henriksen trene i Tokyo, sa hun umiddelbart at det ville være en kandidat til medaljen.

– Jeg visste at han ville bli sterk. Wojtek trodde ikke på det. Han kan bli forvirret nå. Bonden var ingen steder høyt på listene, og plutselig hoppet han av med et slikt resultat – konkluderte treneren til vår olympiske mester.

Fra Tokyo – Tomasz Kalemba, Onet Sport

You may also like

Leave a Comment