Home » Tomasz Grzywaczewski – Møte med en reporter i Racibórz-biblioteket 12. oktober – Racibórz Internett-portal

Tomasz Grzywaczewski – Møte med en reporter i Racibórz-biblioteket 12. oktober – Racibórz Internett-portal

by Connie Nielsen

Et av Tomasz Grzywaczewskis prosjekter er rapporten «Obliterated Border. I fotsporene til den andre republikken» – mens han jobbet med boken, samlet reporteren materiale i Racibórz.

12. oktober kl. 18:00 inviterer Racibórz bibliotek til et møte med Tomasz Grzywaczewski, en forfatter og journalist som dekker aktuelle hendelser i Ukraina. Et av hans fullførte prosjekter er reportasjen «Deleted Border. I fotsporene til den andre republikken» – mens han jobbet med boken, samlet reporteren materiale i Racibórz.

Forfatter, journalist, reisende. Forfatter av rapporter og manus. Medlem av Explorers Club. Opphavsmannen og deltakeren til ekspedisjoner inkl. i Sibir, i Kaukasus og i Afrika. Han rapporterte om væpnede konflikter i Donbass, tyrkisk Kurdistan og Nagorno-Karabakh. Vinner av kultur- og riksantikvarens kreative stipend i kategorien Litteratur. Utdannet jus fra University of Lodz og stipendiat ved programmet Russian Security Studies ved Daniel Morgan Graduate School of National Security i Washington DC. Kunnskap om Øst-Europa bruker en reporter som dekker Russlands aggresjon mot Ukraina.

I prosjektet «Obliterated Border. På sporene av den andre republikken er det viktigste ikke grensepostene i stein, men historiene til mennesker hvis liv ble hindret av en politisk linje. Etter 1918 omdefinerte 5529 km med grense livene til innbyggerne i disse grenseområdene, som prøvde å fortsette livet på sin egen måte, i strid med storpolitikken. Tomasz Grzywaczewski samlet slike historier under sin reise i fotsporene til Den andre polske republikken, der han hørte historier om grensen som skiller Brzezie fra resten av Racibórz.

Medfinansiert av kultur- og riksantikvaren fra Kulturløftsfondet.

Komp. / kg /

You may also like

Leave a Comment