Home » Tomaszów Mazowiecki er fortsatt ikke desillusjonert. Poler av pallen igjen

Tomaszów Mazowiecki er fortsatt ikke desillusjonert. Poler av pallen igjen

by Erlend Loe

De polske kvinnene, som ikke var favoritter til medaljen, gjorde det veldig bra og hadde sjanser til pallen. Dessverre falt Karolina Bosiek, som fullførte løpet, de siste meterne og krysset målstreken på magen.

SE OGSÅ: Polsk sprintlag like bak pallen i Tomaszów Mazowiecki

«Jeg trakk benet mitt så stramt at jeg fanget meg i leggen. Vi er fornøyde med dette resultatet fordi vi var på lavere plasser før, men vi er også misfornøyde fordi kanskje tiden hadde vært bedre uten krasjen, for på de siste to hundre meterne var vi bedre enn kineserne som ble tredje – sa Bosiek.

Til slutt tok de polske kvinnene femteplassen i verdensmesterskapet.

Tomaszów Pilicas konkurrent stilte også i gruppe A over en distanse på 1500 meter på lørdag, der hun ble nummer femtende.

– Jeg venter på morgendagens tusen meter, for femten hundre er ikke bra for meg. Jeg vet hva jeg trenger å forbedre meg på, det er definitivt noe å gjøre for å få de to siste bedre rundene teknisk bedre, og hvis jeg gjør det, vil disse to distansene være raskere. Jeg venter også på verdenscupen, for det burde være den høyeste formen der – la Bosiek til.

Magdalena Czyszczoń, som startet i gruppe B, gikk også godt over 1500 meteren lørdag og ble nummer tre.

Polske sprintere forventet selvsagt bedre resultater, hvorav tre stilte i gruppe A over en distanse på 500 meter. De havnet imidlertid blant de ti beste – Marek Kania ble nummer 14, Damian Żurek, som vant VM-medaljen i Tomaszów Mazowiecki for en uke siden, ble nummer 16 og Piotr Michalski ble nummer 19. Sistnevnte snublet under oppløpet og reddet seg på siste øyeblikk før et fall, men fiaskoen tillot ham ikke å avslutte blant de ti beste.

– Uten denne feilen ville jeg sannsynligvis vært blant de ti beste og kanskje enda bedre – sa Michalski.

Den beste fra Polen, Marek Kania, innrømmet at han håpet på et bedre resultat.

«Vel, det kom som det kom.» Jeg kan se at jeg har makten, men noe er galt. Det skjer. Nå blir de neste to ukene før VM definitivt lettere, for før det trente vi knallhardt. Vi skal garantert spare litt for å få frisk luft og håper at løpet på de viktigste konkurransene går som det skal til slutt – sa Kania.

Żurek er også optimist. Født i Tomaszow var han glad for VM-medaljen for en uke siden, lørdag måtte han nøye seg med en sekstendeplass.

– Lagsprinten i går kostet meg mye. Jeg gjorde noen feil og dette er resultatet. Nå har vi litt spillerom, det vil være på tide å finpusse noen detaljer og så begynne i Nederland – sa han.

Verdensmesterskapet på den legendariske Thialf-banen i Heerenveen er berammet til 2.-5. mars. I den samlede rangeringen av verdenscupen over en distanse på 500 meter ble Żurek nummer tiende, Kania tolvte og Michalski femtende.

– Det var litt uheldig, for i går på lagsprinten ble det feil av Damian Żurek, som måtte jage åtte hundre meter i stedet for guttene, og i dag ble jentene nummer fire med Karolina fallende. Jada, de 500 gutta gjorde det heller ikke bra, men jeg er rolig foran verdensmesterskapet i Heerenveen fordi det er klart det ikke er noen fare. Uansett, det de viste forrige uke er optimistisk – kommenterte sportsdirektøren for det polske hurtigløpsforbundet, tidligere OL-medaljevinner Konrad Niedźwiedzki.

Det skal bemerkes at skøytekonkurransen lørdag i Lodowa Arena i Tomaszów trakk tilskuererekord. Fansen fylte tribunen nesten til siste plass.

– Forrige uke på lørdag og søndag hadde vi også mange fans, men i dag er nok den beste dagen. Det var hørbart når de hvit-røde kjørte, men de støttet også andre konkurrenter, selv i vanskelige situasjoner som en krasj, som den norske konkurrenten fant. Spillerne er glade for at tribunen er full, og jeg tror det er et stort skritt fremover – la Niedźwiedzki til.

– Jubelen under løpene til polakkene er virkelig fantastisk, du kan høre den, føle den og den gir oss en flott start foran publikummet vårt – sa Kania.

Den siste konkurransen i verdenscupen i Tomaszów Mazowiecki varer til søndag. På den siste konkurransedagen arrangeres 1000 meter for kvinner og menn og massestartrennene.

Verdenscupfinale dag 2

Gruppe A

Kvinner

1500 meter
1. Ragne Wiklund (Norge) 1:56.45
2. Antoinette Rijpma-de Jong (Nederland) 1:57.39
3. Miho Takagi (Japan) 1:57,59
15. Karolina Bosiek (Polen) 2:01/16

lagsprint
1. USA 1:27,92
2. Canada 1:28,73
3. Kina 1:29–51
4. Polen (Martyna Baran, Iga Wojtasik, Karolina Bosiek) 1:31.77

Menn

500 meter
1. Yuma Murakami (Japan) 34,69
2. Jordan Stolz (USA) 34,73
3. Dai Dai N’tab (Nederland) 34,79
14. Marek Kania (Polen) 35.20
16. Damian Zurek (Polen) 35.33
19. Piotr Michalski (Polen) 35.46

5000 meter
1. Sander Eitrem (Norge) 6:15/06 TR
2. Beau Snellink (Nederland) 6:21.63
3. Bart Swings (Belgia) 6:22,94

Gruppe B

Kvinner

1500 meter
1. Elisa Dul (Nederland) 2:00,58
2. Myrthe de Boer (Nederland) 2:02/05
3. Magdalena Czyszczoń (Polen) 2:03,65
6. Natalia Jabrzyk (Polen) 2:04,61

Menn

500 meter
1. Hein Otterspeer (Nederland) 35,25
2. Nil Llop Izquierdo (Spania) 35,60
3. Frank Roth (Canada) 35,60
17. Gaweł Oficjalski (Polen) 36.41

5000 meter
1. Jorrit Bergsma (Nederland) 6:19/12
2. Ted-Jan Bloemen (Canada) 6:21/10
3. Lex Dijkstra (Nederland) 6:30/06

pressemelding

You may also like

Leave a Comment