Home » Tony Parker: «Jeg ønsket å gi tilbake min kjærlighet til videospill»

Tony Parker: «Jeg ønsket å gi tilbake min kjærlighet til videospill»

by Thure Lindhardt

«Hvis du heter Tony Parker, en suksessfull gründer med så mange prosjekter, har du fortsatt tid til å spille videospill?
Nå og da, selvfølgelig. Spesielt det mine barn (Josh, 6, og Liam, 4) Jeg liker å få dem til å oppdage denne verden. Vi spiller kun i helgene, de er ikke tillatt i uken. Men lørdag og søndag kan de spille i to-tre timer. Det var slik jeg begynte med brødrene mine, vi spilte mye. Jeg vil dele denne kjærligheten med deg. Akkurat nå er det basketball og fotball, så NBA 2K og FIFA. Jeg hadde mensen SPEmen det var år da det var bedre enn FIFA, andre mindre. 2K, det er litt av en målestokk. For den nye generasjonen spillere er karakterene de har i spillet viktige, det beviser at det har tatt en god plass i basketballens verden.

Var ikke det da du fortsatt var i NBA?
Nei. Min generasjon, vi har egentlig ikke sett dette. Det får meg til å le når jeg ser diskusjonene, spillerne sammenligner seg med spillere fra alle titler, spesielt nå som de eldre generasjonene er med i spillet. Det er de evige debattene, rangeringene, NBA Top 75, det er endeløse ting, det får meg til å le.

Du fant deg selv på forsiden av 2K i 2016. Var det en innvielse for deg?
Det er klart. Det er utrolig for enhver spiller å ha den æren. Det har blitt en institusjon og det er virkelig en stor anerkjennelse.

For noen måneder siden et bilde av dine fremtidige lagkamerater i San Antonio som spiller Stjerner skip på flyet, dukket opp igjen på nettet etter hennes NBA-tittel i 1999. Omdømmet til spiller hvem grunnla egentlig Spurs?
Å ja. Det er mange på laget som spilte videospill, på flyet … jeg spilte med dem, det var mest sportsspill, så NBA 2K og amerikansk fotball, Gjør meg gal. Stjerner skip, det var egentlig ikke min greie. PÅ Gjør meg gal, det var Tim (Duncan), Den sterkeste. Men han spilte virkelig mye. Det var en måte å ta av presset, ha det gøy … Det har alltid vært for meg.

Det er mindre det bildet av spiller i det franske laget …
Å nei, det spilte også. Det var hovedsakelig de yngre generasjonene. Boris (Diaw) spilte ikke, det er sikkert, det var ikke lenger kaffepause. Jeg husker det spilte ganske mye fordi jeg tilbød Playstations til hele laget i 2008. Det var etter et veddemål, det var nødvendig å gjøre et lite hot shot, spilleren hadde veddet det, så jeg ga gaver til alle. På fritiden kunne vi spille i veldig lange perioder. Å trene to ganger om dagen er noen ganger en fin måte å slappe av på. Vi slo oss til ro på det … vel, ikke for mye, det var fortsatt veldig konkurransedyktig (ler).

I 2019 ble du involvert i e-sport sammen med LDLC. Hvorfor dette valget?
Jeg ønsket å være en del av utviklingen av e-sport. Det er en sektor som starter relativt langt, men som vokser veldig raskt. Jeg henvendte meg umiddelbart til skuespillerne for å se hvordan jeg kunne hjelpe dem, og derfor kom ideen om å sette opp et treningssenter. (Tony Parker Adéquat Academy)Å utvikle spillere. Det kom også fra min kjærlighet til spill fordi det virkelig hjalp meg alle disse øyeblikkene jeg delte med brødrene mine, så det var derfor jeg ønsket å gjøre dette.

Totalt sett har vi sett mange NBA-spillere investere i e-sport de siste årene: Shaquille O’Neal, Rick Fox, Stephen Curry … Hvordan forklarer du det?
Det er en verden som snakker til deg. Vi har alle spilt noen videospill før, så vi ønsker å gi noe tilbake. Jeg valgte å gjøre det med akademiet mitt og investeringen min i OL LDLC. Nå har du Rudy Gobert, som startet, du har fått nok.

Under lockdownen startet du på Twitch med noen få idrettsutøvere og influencere, men har ikke strømmet på flere måneder. Planlegger du en gjenopptakelse?
Den er satt fullstendig på vent. Jeg hadde imidlertid gjort noe med Gotaga (Corentin «Gotaga» Houssein, en av de største franske streamerne), Jeg dro til lokalene hans og oppdaget denne verden, det var ganske fascinerende. Jeg har bare ikke hatt mye tid siden nedstengningen nå som aktivitetene har gjenopptatt. Men jeg holder det i hodet mitt, man vet aldri. «

You may also like

Leave a Comment