Home » toppmøtet i Madrid. Blir Finland og Sverige med i NATO?

toppmøtet i Madrid. Blir Finland og Sverige med i NATO?

by Catherine Monroe

Viseministeren er for tiden bosatt NorgeToppmøte for Østersjøens rådspurt på TVP Info onsdag om de planlagte diskusjonstemaene på toppmøtet, understreket han at samtalene vil finne sted mellom land som Finland, Sverige, Norge, de baltiske statene og Tyskland.

Russland tilhører ikke lenger denne gruppen. Selv begynner hun å isolere seg diplomatisk, men det er bra fordi det ville være vanskelig å lede noen av dem i denne gruppen dialog Bortsett fra den massive kritikken som Russland allerede opplever Lagt til Przydacz. Som han understreket, vil et av temaene som diskuteres under toppmøtet være sikkerhet i Østersjøregionen, også i forbindelse med at Finland og Sverige slutter seg til NATO.

Spurte om veien til disse to landene også Den nordatlantiske allianse Han understreket at de har vært partnere til NATO i årevis. – Jeg håper at under toppmøtet i Madrid om noen uker vil alle land enstemmig gå med på å utvide NATO til å inkludere disse to landene. til polering det ville vært en vinn-vinn-avgjørelse. Vi får to nye allierte fra nordflanken – han la merke til.

Russland er en stat på defensiven

Viseministeren la til at det er Russland som er i ferd med å bli en stat på defensiven og at det er hun som har overtalt andre stater til å slutte seg til alliansens strukturer. På spørsmål om Tyrkias negative reaksjon på at Finland og Sverige ble med i NATO, svarte han at «samtaler med Tyrkia fortsatt pågår». – Tyrkerne peker imidlertid på visse sensitiviteter her, som de mener Sverige og Finland er ikke fullført og er viktige for Ankara sa Przydacz. Viseministeren la til at han var «ganske optimistisk» og at denne dialogen ville føre til et positivt resultat.

Ankara vil ikke støtte forslaget

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan han kunngjorde at Ankara ikke ville støtte søknaden fra Sverige og Finland om å bli med i NATO. Dette blokkerer inkludering av begge land i strukturene, da dette krever samtykke fra alle 30 NATOs medlemsland.

Ifølge Associated Press Erdogan han forventer å kunne tvinge inn innrømmelser fra disse to landene, så vel som fra USA og dets allierte, i løpet av forhandlingene om NATO-tilslutning. Ifølge byråets vurdering er Ankaras viktigste forventning en endring i Helsingfors og Stockholms politikk overfor Kurdistans arbeiderparti PKK og den syrisk-kurdiske militsen, det vil si People’s Self Defense Units (YPG).

De veststøttede YPG-styrkene utgjør ryggraden i de syriske demokratiske styrkene (SDF), som spilte en avgjørende rolle i å beseire Den islamske staten (IS) i Syria. Ankara anser dem imidlertid som en terrororganisasjon på grunn av deres bånd til den separatistiske og forbudte PKK i Tyrkia.

Erdogan kan også håpe å overtale USA til å begynne å selge F-35 jagerfly til Tyrkia igjen; Washington suspenderte disse planene etter at Ankara bestemte seg for å kjøpe Russlands S-400 missilforsvarssystem (PAP) på grunn av amerikanske protester.

Forfatter: Aleksandra Kielczykowska

You may also like

Leave a Comment