Home » Topptrend ’23: «NoLo» – Er det akseptert i Polen?

Topptrend ’23: «NoLo» – Er det akseptert i Polen?

by Gunnar Garfors

Siden en sunn, atletisk figur har blitt synonymt med luksus og sosial status, ble ideen født rent liv blir mer og mer vanlig. Sosiale medier er oversvømmet av «it girls» som skal leve supersunne, inspirerende liv. De deler omhyggelig følgere med ham på sine sosiale mediekanaler. Er det da? rent liv Betyr det å hoppe over fester? Ikke nødvendigvis.

Etterspørselen etter sunnere alkoholalternativer vokser i direkte proporsjon med utbredelsen av begrepet sunn livsstil. Har Sober Living en sjanse til å komme til Polen også?

NoLo Nei, jeg drikker ikke med deg

NoLo er et akronym for alkoholfrie eller svært lavalkoholholdige drikkevarer. Produsenter registrerer for tiden sin betydelige økonomiske vekst i globale markeder. Nøkternhetstrenden er på vei inn i mainstream som et sunnere alternativ til fester med mye drikkehvis konsekvensene gjør deg syk etter bare noen få dager. Men det er bare begynnelsen på pyramiden for prosentvise fordeler.

Trenden mot edruelighet er for tiden mest tydelig blant unge mennesker i USA og de britiske øyer. organisasjon å drikke 2019 viste det allerede ¼ av de spurte britene (i alderen 16–25) beskriver seg selv som avholdsmennmens i gruppen på 55+ er det bare 15 %. Trendanalytikere påpeker at denne trenden snart vil finne veien inn i Sentral-Europa og vil dominere disse markedene. Dette kan for eksempel ses i salget til selskaper som produserer 0 prosent ekvivalenter av populær brennevin. I Innen 2022 vil den globale verdien av NoLo-drikker i ti nøkkelmarkeder ha nådd 11 milliarder dollar.

Gen fra edru Den nøkterne generasjon Z

Siden Generasjon Z begynte å dele ut kort og deres innflytelse blir bredere og tydeligere. Motsatte. Generasjon Z, som ser gjennom prismet til alle prestasjonene til tidligere generasjoner, er mer sannsynlig å velge det som objektivt sett ser bra og sunnere ut. Denne trenden er også merkbar i holdningen til arbeid eller tidsstyring, som er et ekstremt viktig element for dem. Du vil ikke kaste bort det på noe ubrukelig. Du fører en merkbart sunnere livsstil som ikke bare ender med ernæring og opprettholdelse av fysisk form. Fremfor alt bestemmer representanter for denne generasjonen seg oftest for å avstå fra alkohol.

I bassenget Fordeler med alkoholuttak i tillegg til en bedre følelse kan du selvfølgelig også legge til bedre hudtilstand, indre organer eller søvnkvalitet. Vår hukommelse og konsentrasjon forbedres også. Valgene vi tar er bedre gjennomtenkte, og de er våre hjernen fungerer bare mye bedre hvis vi ikke regelmessig dreper grå celler i den. Og selv om alkohol kan oppmuntre noen mennesker til å knytte vennskap, betyr det ikke at disse forholdene vil bli bedre eller vare lenger. Dette er en av mange faktorer som effektivt kan ødelegge et forhold, for ikke å snakke om konsekvensene av alkoholavhengighet.


Et snev av vest


Sober Bars er stedene hvor menyen er basert på fancy alkoholfri mat og ekvivalenter til populære cocktailer. De blir populære både blant edru folk og de som også av og til unngår alkohol på dater eller forretningsmøter. Som du kan forestille deg, er han en pioner New York, hvor flere barer av denne typen driver med suksess, f.eks. det store eplet, Sober Sam, The Other Side eller Getaway.

cocktailer som finnes der er sammensatt på grunnlag av urteblandinger, CBDbusk eller Kombucha – en fermentert drikk rik på probiotika. Så, ikke bare er de ment å ikke skade, men de er også ment å støtte kroppen, som i tilfellet med nootropics, som har egenskaper som støtter kognitiv funksjon.

leve edru

De som er vant til klassiske cocktailposisjoner vil heller ikke bli skuffet. Aperol Spritz pleide å være en triumf, men nå er den i rampelyset Negroni, Mimosa og Carrie Bradshaws beryktede – Cosmopolitan men i 0% versjonersom smaker villedende minner om originale alkoholholdige cocktailer.

Sobre barer i New York blir stadig mer populære. Mange av disse stedene Det tilbyr også workshops, yoga eller meditasjonstimer som lar deg kombinere avslapning med fysisk aktivitet. Som du lett kan gjette, er de hva de er Gen Z-representanter, selv om millennials ikke henger etter.

Edru i Polen?

Har disse trendene en sjanse til å komme til Polen? Statistikken over alkoholforbruk etterlater ingen illusjoner om at disse forutsetningene er svært optimistiske blant våre landsmenn.

Vanlig Alkoholforbruk i Polen er til og med over det europeiske gjennomsnittet. WHO anslår at den gjennomsnittlige polakken bruker rundt ti liter alkohol i året, og avhengige mennesker fra hard drikke det er omtrent en million i landet vårt. Og trenden peker oppover. I hovedsak er det fortsatt mye å gjøre.

Det faktum at i Polen tilgang til alkohol er mye enklere enn i andre land. Det er flere vinmonopol i Bydgoszcz alene enn i hele Norge. I mange land er alkohol på bensinstasjoner noe av en anomali, og manglende evne til å kjøpe alkoholholdige drikker til bestemte tider er en standard som ingen krangler med.

Dessverre er inntekter fra statsbudsjettet fra særavgiften fortsatt en rask strøm som ikke er spesielt lønnsomt for noen å returnere eller til og med redusere. Tilbake til tallene – PLN 75,8 milliarder, det er hvor mye statskassen registrerte for 2021 inntekter kun fra særavgifter. Det er om lag 15 prosent av de totale budsjettinntektene for i år.

For å kaste lys over denne grå polske virkeligheten. Den gode nyheten for elskere av edru fester er at arrangementer av denne typen allerede finner sted i Polen takket være SobeRavesom jeg vil anbefale deg.

Vestlig påvirkning i Europa har like mange motstandere som tilhengere. Men å tilpasse seg denne spesielle trenden vil absolutt være bra for europeere og polakker. Og som et resultat kan det til og med forbedre statistikk og image på den internasjonale scenen.


Tekst: Iga Woytynowska

Se også: https://hiro.pl/wanesa-kidacka-back-to-the-future/

You may also like

Leave a Comment