Home » Torsdag (12.05) – se den viktigste informasjonen fra landet og …

Torsdag (12.05) – se den viktigste informasjonen fra landet og …

by Catherine Monroe

(11:00) Det blir mer og mer sikkert at vi ikke kommer tilbake til National Stadium – sa Jacek Oryl, direktør i WTK. Messen finner sted for 12. gang fra 26. til 29. mai 2022 i Kultur- og vitenskapspalasset og Plac Defilad. Årets æresgjest er Norge.

«Drømmen er i oss» er tittelen på nordmennene som er invitert som æresgjester på den 12. bokmessen i Warszawa i år.

Opplevde mer.

(10:30) Litauens utenriksminister Gabrielius Landsbergis kunngjorde torsdag at Finlands NATO-tilslutning vil fundamentalt endre sikkerhetssituasjonen i de baltiske statene. Forsvarsminister Arvydas Anushauskas sa at grepet ville svekke Russlands militære posisjon.

Finlands tilstedeværelse i NATO «er en enorm styrking av alliansen og en enorm styrking av den baltiske regionen,» sa Landsbergis til journalister.

Opplevde mer.

(10:20) Leder av komiteen for nasjonal helse, medisinsk hjelp og helseforsikring i Verkhovna Rada i Ukraina Mykhailo Raduckyy kunngjorde torsdag at Ukraina ikke har beseiret SARS-CoV-2-viruset og en ny variant forventes å dukke opp av landet, skrev Ukrinform byrå.

Raduckyj sa at Ukraina ikke har beseiret koronaviruset, og det er rundt 7000 nye tilfeller hver dag.

Opplevde mer.

(10:00) Finland bør søke om NATO-medlemskap så snart som mulig. Vi forventer at de nasjonale skrittene som trengs for denne løsningen vil bli tatt kraftig i løpet av de kommende dagene, sa president Saula Niinisto og statsminister Sanny Marin i en kort felles uttalelse offentliggjort torsdag morgen. Begge understreket at «NATO-medlemskap ville styrke Finlands sikkerhet og Finland som NATO-medlem ville styrke hele alliansen»..

I vår ble det holdt en viktig debatt om Finlands mulige medlemskap i NATO. Det tok tid å danne en nasjonal mening både i Stortinget og i samfunnet. Det var også nødvendig med tid til å opprettholde tette internasjonale kontakter, både med NATO, med medlemmene og med Sverige.

Opplevde mer.

(9:20) Torsdag etter 9. gjenopptok Sejmen sine rådslagninger; en blokkavstemning er planlagt på ettermiddagen, inkludert valget av Adam Glapiński som NBP-guvernør for neste periode. MEP-medlemmer vil også avgjøre om de vil lytte til statsministerens orientering om tiltak for å takle høy inflasjon.
I henhold til tidsplanen til Sejmen, bør avstemningsblokken være planlagt til torsdag 16.00-17.30. Varamedlemmer vil bestemme utnevnelsen av guvernøren for Polens nasjonalbank. Den eneste kandidaten er den nåværende presidenten for Polens nasjonalbank, Adam Glapiński. Lederen for sentralbanken utnevnes av Sejm på forespørsel fra presidenten for republikken Polen for 6 år. President Andrzej Duda leverte søknaden i januar i år. Glapińskis periode går ut i juni i år. NBP-presidenten utnevnes med absolutt flertall av stemmene i Sejmen.

Opplevde mer.

(6:50) Finland og Sverige blir snart med i NATO, men Ukraina har fortsatt en lang vei å gå for å oppfylle kriteriene, sa den amerikanske republikanske senatoren Jim Risch, nestleder i Senatets utenrikskomité, i et intervju med PAP. Han forsikret også at en mulig republikansk seier i valget ikke ville påvirke sterke forhold mellom USA og Polen.

«Putin gjorde en forferdelig feil; han trodde handlingene hans ville splitte NATO, mens NATO i dag er sterkere og mer samlet enn det noen gang har vært i mitt liv. Og nå blir det enda sterkere ettersom Sverige og Finland snart blir de 31. og 32. medlemmene av alliansen. Jeg har snakket med representanter for begge land og jeg ville bli veldig overrasket om de ikke ville bli med i NATO, jeg kan ikke forestille meg at de ikke ville (PAP) «- sa republikaneren til PAP. Som han la til, krigen i Ukraina vil bare styrke USAs forpliktelse til europeisk sikkerhet.

Opplevde mer.

You may also like

Leave a Comment