Home » Torsdag (17/03) – se den viktigste informasjonen fra landet og …

Torsdag (17/03) – se den viktigste informasjonen fra landet og …

by Catherine Monroe

(18:40) Vi ​​bygger steder som Central Museum of Prisoners of War, slik at historien aldri gjentar seg. I dag, når vi er i Łambinowice, er det vanskelig å bli kvitt flerdimensjonal refleksjon – sa visestatsminister prof. Piotr Glinski.

Visestatsminister, kultur- og riksantikvar prof. Piotr Gliński ankom sentralmuseet for krigsfanger i Łambinowice torsdag for å delta i feiringen av 77-årsjubileet for frigjøringen av den tyske krigsfangeleiren Stalag 344 Lamsdorf.

finne ut mer.

(16:10) På fredag ​​den 13. president Andrzej Duda har til hensikt å signere loven om forsvar av fedrelandet – kunngjorde torsdag lederen av presidentens kontor Grażyna Ignaczak-Bandych. Senatet vedtok enstemmig loven torsdag uten å endre den.

«President Andrzej Duda skal etter planen signere loven om forsvar av fedrelandet i morgen (fredag) klokken 13.00.» – skrev Ignaczak-Bandych på Twitter.

finne ut mer.

(13:40) Å sende NATO-tropper til Ukraina vil være starten på tredje verdenskrig, sa EUs rådspresident Charles Michel i et intervju med RMF FM. Spørsmålet om EU-hjelp til Polen på grunn av tilstrømningen av ukrainske flyktninger til landet ble også tatt opp under sendingen.

Med henvisning til krigen i Ukraina, minnet rådets president også om at EU for første gang i sin historie bestemte seg for å gi fra seg det dødelige våpenet.

finne ut mer.

(11:30) Statsminister Mateusz Morawiecki ankom Batumi torsdag, hvor han skal møte Georgias statsminister Irakli Garibashvili. Samtalene vil fokusere på det internasjonale samfunnets aktiviteter i lys av den russiske aggresjonen mot Ukraina. Et monument til president Lech Kaczyński vil også bli avduket i nærvær av statsministrene.

Møtet mellom stats- og regjeringssjefer vil finne sted i Batumi. De vil da bli ledsaget av ledsagende delegasjoner, hvoretter det planlegges et møte mellom regjeringssjefene med media.

finne ut mer.

(09:10) USA og deres allierte utnevnte onsdag en spesiell gruppe for å «beslaglegge og fryse» midler som tilhører internasjonalt sanksjonerte russiske oligarker, sa AP-byrået.

Sjef for det amerikanske finansdepartementet Janet Yellen og USAs justisminister Merrick Garland innkalte onsdag til det første møtet i REPO (russiske eliter, fullmektige og oligarker) arbeidsstyrke for å koordinere implementeringen av og etterlevelsen av sanksjoner mot russiske oligarker etter invasjonen av Moskva 24. februar. av Ukraina.

finne ut mer.

You may also like

Leave a Comment