Home » Total norsk overherredømme på morderisk avstand

Total norsk overherredømme på morderisk avstand

PAP / EPA / Geir Olsen / På bildet fra venstre: Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krueger og Martin Lowstrom Nyenget

Michael Galezewski

Lørdag startet 50 kilometer langrennsløperne i løypa i Oslo. 36 konkurrenter deltok i løpet fra massestarten og konkurransen ble dominert av de norske.

Det var ingen polske representanter i Oslo. Norge hadde definitivt flest, 12 representanter. I dette tilfellet har kvantitet blitt oversatt til kvalitet. De 10 første plassene ble tatt av vertene, noe som er unikt i en verdenscupkonkurranse.

Favoritten var selvsagt Johannes Hoesflot Klaebo, som var foran resten av feltet på 27,9 km tidsmåling. Senere ble imidlertid Klaebo svekket. Med 10 kilometer til mål ble han kun nummer 9, mer enn 35 sekunder bak lederen. Den gang ledet tre langrennsløpere – Simen Hegstad Krueger, Hans Christer Holund og Iver Tildheim Andersen – Iver Tildheim Andersen.

De to første førerne tok de to første plassene, Martin Loewstroem Nyenget tredje. Klaebo ble 7. og beste ikke-norske ble Brit Andrew Musgrave på 11. plass, som tapte mer enn 2,5 minutter til vinneren.