Home » Trådløst (og mekanisk) 12-trinns gruppesett

Trådløst (og mekanisk) 12-trinns gruppesett

by Peter Østbye
Foto. SRAM

Som sopp etter regn – til tross for den pågående tørken – har tekniske nyvinninger fra Campagnolo og Shimano dukket opp på den siste, svært korte tiden; Nå blir en ny versjon av Apex SRAM med i det pågående våpenkappløpet. Her er noen ord om hva vi kan forvente av henne rett etter Apex-premieren.

Den nåværende sesongen er full av tekniske nyvinninger, det nylig beskrevne Campagnolo- og Shimano-tilbehøret får nå selskap av den neste utgaven av SRAMs Apex. Som det passer med gjeldende standarder, vil det være et 12-trinns gruppesett og det vil komme i to versjoner – trådløs AXS og klassisk mekanisk. En ny versjon av X1 Eagle-forgiret vil bli lagt til Premiere-gruppesettet, som er fullt kompatibel med det eksisterende gruppesettet og vil utvide bruksområdet betraktelig.

Hva har den nye Apex å tilby oss?

Vel, hovedideen bak opprettelsen var å utvide omfanget og mulighetene. Det brede utvalget av girforhold til 1×12-gruppene kan brukes med hell på grussykler, gir mer fleksibilitet på landeveissykler og bryter gjennom hekkene som står i veien for 11-rads grupper på MTB-sykler. Det karakteristiske trekk ved denne gruppen er dens universalitet og overfloden av mulige bruksområder.

Kvalitet er et kjennetegn; Enten i AXS-radiosystemet eller i den mekaniske DoubleTap-gruppen, garanterer Apex jevn og pålitelig giring, sikker kjedeholding og full kontroll over de hydrauliske bremsene. Bonusen er den helt intuitive betjeningen av vedleggene, slik at du kan konsentrere deg om det vesentlige – kjøregleden.

Noen tekniske detaljer om de enkelte elementene i utstyret:

Apex AXS, ED-APX-D1 girskifter

Pålitelige, men jevne hydrauliske bremser sammen med trådløs 12-trinns maskinvare gir intuitiv giring som er unik i denne gruppen. Den litt modifiserte formen på panseret er en respons på forskjellige håndstørrelser og sikrer et komfortabelt grep, bremsing og girkontroll uavhengig av værforholdene. En gir for nedgiring, en for oppgiring; Det er ingenting annet som kan distrahere eller forstyrre tjenesten. Enkelhet, ergonomi og komfort.

 • AXS tilbyr enkelt trådløst oppsett, full personalisering og pålitelighet.
 • Intuitivt og logisk skifte
 • Pålitelige og kraftige hydrauliske skivebremser,
 • Optimalisert hetteform for alle håndstørrelser
 • Teksturerte paddle shifters for komfort og kontroll.

Apex XPLR AXS, RD-APX-1E-D1 bakgir

Spesielt for kassetter med lang rekkevidde; for 36T eller 44T kjedehjul, utstyrt med fjærclutch som sikrer feilfri drift selv i vanskelig terreng. Den fungerer selvsagt også bra på en landeveissykkel som krever en lettere giring. Innovativ og intuitiv giring og trådløs tilkobling er hovedfunksjonene.
Egnet for kassetter med et spenn på 11-44T XPLR, 10-44T XPLR, 10-36T XPLR.

X1 Eagle AXS, RD-X-1E-A1 bakgir

Allsidighet; Dette ordet beskriver best Eagle AXS. Fra lange avstander til MTB-løyper til gruskonkurranser og alt derimellom, denne giret er det beste valget for syklister som leter etter en komfortabel og pålitelig girskifter uansett terreng. Kompatibel med hele Eagle-systemet. Bygger på påliteligheten til terrengsykkel AXS-systemet, og Eagle har et overbelastningsclutchsystem som gjør den langt mer holdbar og pålitelig.

 • Enkel trådløs konfigurasjon, overvåking, full personalisering som kommer med pålitelighet,
 • Kompatibel med Eagle 50T eller 52T kassetter utstyrt med en slipperclutch,
 • Cage Lock-teknologi for raske hjulskift eller kjedemontering.

Apex AXS krank – forlengelse med effektmåling PM-APX-ASSY-D1

Påliteligheten til effektmåling tas nå for gitt; Også her innfrir SRAM forventningene og gir mulighet for å legge til en effektmåling til Apex AXS kranken. Den bruker DUB-teknologi (måler skjult i sveiven) og passer til de fleste sykler mens den forblir praktisk talt usynlig.

 • Effektmåling til venstre, skjult i sveiven, pålitelig og nøyaktig måling,
 • Drevet av et utskiftbart AAA-batteri med lang levetid – over 400 timers bruk,
 • IPX7 vanntetthet – opptil en meter i en halv time,
 • Lettvektskonstruksjon – 40 gram lettere enn en vanlig sveiv.

Apex 03 – 1×12

Den nyeste teknologien til 12-rads transmisjonsgruppen i ett mekanisk system; for å tilfredsstille de som sykler med et mekanisk system, men med påliteligheten til en trådløs gruppe. Det er en 1×12 drivlinje med en bred kassett, et clutchsystem som holder kjedet og banebrytende ergonomiske løsninger som gjør den intuitiv å bruke. Ingenting vil distrahere deg mens du kjører.

Apex SD-APX-D1 skivebremsesystem

Apex bremsespaker har blitt modifisert for å fungere med 12-trinnssystemet med 1xEagle- og XPLR-forhold. Ergonomien til bremsekontrollene, samt formen på selve «håndtaket», er forbedret for å imøtekomme et bredt spekter av håndstørrelser. Intuitiv betjening og mulighet for full personalisering.

 • Forbedret og strukturert form på den hydrauliske bremsespaken for bedre grep, tilpasset 12-trinnssystemet,
 • Stealth-a-Majig-kontakt for et strømlinjeformet oppsett

Apex DB-APX-D1 skivebremser

Hydrauliske skivebremser gir stoppkraft med full modulering av stoppkraft. Ergonomiske og strukturerte spakhetter forbedrer grepet og selvtilliten ved giring og bremsing. Skreddersydd for større avstand til brukerens hender.

Apex XPLR bakgir RD-APX-1-D1

Hvis sykkelens allsidighet er hovedantakelsen din, må du velge girskifter som kan håndtere ethvert terreng. Apex XPLR gir deg svaret: jevn veksling over et bredt utvalg av gir, sikker kjedeholding og enkel betjening av et 1×12-system. Med et 44T tannhjul og 12-trinns bakhjul kan du rett og slett oppnå mer.
Flattop-kjedekompatibel, Apex og Eagle 12-trinns mekanisk shifter-kompatibel
clutch som styrer driften av kjedet, X-Horizon-systemet som begrenser bevegelsen til girskiftet langs den horisontale aksen og dermed fenomenet med det såkalte spøkelsesskiftet,
Cage Lock-teknologi for raske hjulskift eller kjedemontering.

Apex Eagle bakgir RD-APX-152-D1

Eagle shifters på et styre av lammeull? Nå mulig: Apex Eagle-forskifteren fungerer stille og pålitelig og fungerer med Eagle 12-trinns kassettsystem, som er utstyrt med et kjedesikringssystem. Det er en innovativ kombinasjon av et system som tidligere var beregnet på terrengsykler med landeveissykler.
Fullt kompatibel med Eagle 50T og 52T kassetter, Kompatibel med 12-trinns mekaniske girskiftere,
Spesialdesignet for Eagle-kjeden, utstyrt med en clutch som kontrollerer kjedespenningen,
Utstyrt med X-Horizon-systemet og Cage Lock-teknologi.

APEX 1 bredt kranksett FC-APX-1W-D1

Hvis du ønsker å takle flere disipliner som krever allsidighet, er 1×12-systemet svaret. Apex 1 bredt enkelt kjedeblad med aluminiumsveiver, lett bunnbrakett og slitesterke X-SYNC kjedeblader. Alt for å holde kjeden trygg og dens brede arbeidsområde tilbyr et bredt spekter av bruksområder.

XPLR-kassett PG-1231 CS-PG-1231-D1

Maks rekkevidde kassett; 12 gir 11-44T i 2x-systemet tilbyr et fullt girutvalg med samtidig bruk i 1x-systemet. Skånsom kjedeføring, jevnt og smalt kjedehjul med raskere translasjon og større avstand når du sykler i oppoverbakke.

APEX-kjede CN-APX-D1

Det handler ikke bare om utseende; Flattop-teknologi er mer enn et moderne kjedeutseende. Det påvirker også dens lette vekt, holdbarhet og styrke. Spesielt for 12-trinns systemer (kjedet er smalere og stillere), også utstyrt med Flattop PowerLock-funksjonen. Og utseendet: Polert stål med grå finish sørger for eleganse.

Apex S-300 bremseskive DB-S300-A1

Toppunkt; Ytelse, pålitelighet, lav vekt og flat kaliper – hva mer kan du be om? Den høyeste modulasjonen og påliteligheten i én pakke. Utprøvde og pålitelige spakteknologier – stempler, tetninger, væskereservoarer. Kompakt spakhus med DirectLink.

Salgspartner i Polen: OGTårn

You may also like

Leave a Comment