Home » Tragedien i Oświęcim. Gjerningsmannen vil reise tiltale i dag

Tragedien i Oświęcim. Gjerningsmannen vil reise tiltale i dag

by Catherine Monroe

  • Det er også kjent hvilken skjebne som venter barnet som er kidnappet av faren. Besteforeldrene til 5 år gamle Mia er allerede på vei til Danmark. Familieretten i Oświęcim ga dem midlertidig forvaring av barnet
  • Som norsk drapsmistenkt bodde han ikke fast sammen med datterens mor. Han kom til Polen for å besøke jenta. Han var i følge med moren og Mias bestemor. For noen dager siden kom kvinnen imidlertid tilbake til hjemlandet med fly
  • Som talsmannen for påtalemyndigheten i Kraków, for tiden i dansk varetekt, rapporterte til media, hadde Ingebrigt G. begrenset foreldrerett i en tid
  • For flere lignende saker, besøk Onets hovednettsted

Rundt formiddagen søndag bestemte danskene seg for å pågripe mannen i tre dager. Søndag la Kraków-domstolen inn en søknad om å innlede utleveringssak i henhold til den europeiske arrestordren. For dette måtte polske påtalemyndigheter ta ut tiltale mot mannen. I en slik situasjon skjer det «in absentia».

– En domstol i Danmark, for å starte en høring under den europeiske arrestordren, må fortelle den arresterte hva han er anklaget for i Polen – forklarer den unge inspektøren Sebastian Gleń. – Derfor var tiden så viktig. Nå som statsadvokatembetet har fastslått hva de anklager mannen for, kan hele utleveringsprosessen starte. Senere, når Ingebrigt G. skal være i Polen, vil aktor som er ansvarlig for saken igjen personlig lese siktelsen for ham – la Gleń til.

Familieretten plasserte barnet til bestefarens omsorg

Før det satt familieretten i Oświęcim. Her ble det bestemt at 5 år gamle Mia, kidnappet av faren, snart skulle settes i omsorgen for bestefaren – faren til den myrdede Pamela Sz.

Ifølge Onets funn er mannen bevæpnet med denne avgjørelsen. Han er på vei til København. Han ønsker å hente barnebarnet sitt så fort som mulig fra hendene til sosialarbeiderne her i landet, som skal passe 5-åringen fra lørdag kveld.

Jenta er veldig nær sine besteforeldre. Som Onet-reporteren fikk vite i dag, bodde de bare noen hundre meter fra leiligheten der Mia bodde sammen med moren.

***

Selv om det bare har gått en dag siden tragedien i Oświęcims leilighet, har påtalemyndigheten allerede bekreftet mange fakta som vil bidra til å fastslå hendelsesforløpet. Søndag presenterte aktor Janusz Hnatko, talsmann for distriktsadvokatens kontor i Kraków, status for etterforskningen for journalister.

– For øyeblikket er det viktigste at barnet er trygt og friskt, og at det er tatt en beslutning om beskyttelsen hans – sa Hnatko. – Jeg håper at retten vil bestemme at mannen også skal sendes tilbake til Polen – la en talsmann for distriktsadvokatens kontor i Kraków til.

Slik kommenterte han saken til 25 år gamle Ingebrigt G., norsk statsborger, mistenkt for å ha myrdet sin partner, en 26 år gammel jente fra Oświęcim. Kvinnen ble funnet død med kuttskader i leiligheten sin av min far lørdag. En partner var ikke der, og hennes fem år gamle datter Mia forsvant også. Det viste seg at faren ville ta barnet med til Norge. Lørdag, rundt klokken 22.30, ble bilen de kjørte i stanset på en motorvei i Danmark.

– Vi skal prøve å finne ut hva som var årsakene til denne mannens handlinger. Han bodde ikke i Polen. Han hadde begrenset foreldreomsorg ved en rettskjennelse – understreket talsmannen. – Dansk side sa at arrestanten ønsket å informere moren om pågripelsen. Vi vet at moren kom til Polen sammen med mannen for noen dager siden. Hun forlot imidlertid landet vårt tidligere enn sønnen – la aktor Hnatko til.

You may also like

Leave a Comment